-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO ruošiasi D.Trumpo viešnagei: pareigūnams prisakyta kalbėti ne ilgiau kaip 4 minutes

Politinių audrų supamas JAV prezidentas Donaldas Trumpas gegužės 25 dieną laukiamas Briuselyje, kur vyks NATO viršūnių susitikimas. Per pernykštę rinkimų kampaniją Aljansą nekart kritikavusio turtuolio vizitui ruošiamasi – NATO pareigūnai, įvertinę D.Trumpo problemas dėl sugebėjimo išlaikyti dėmesį, rekomenduos kitiems svečiams nekalbėti ilgiau nei po 4 minutes, skelbia „Foreign Policy“.
D.Trumpas duoda interviu „Reuters“
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pranešama, kad NATO ribos pasisakymų trukmę per artėjantį viršūnių susitikimą, o tai elgiamasi vien dėl D.Trumpo. Vašingtone kalbama, kad JAV prezidento dėmesio išlaikymo gebėjimai minimalūs.

Anot „Foreign Policy“ šaltinių Briuseyje, tie, kurie norės pasisakyti per viršūnių susitikimą, o tarp jo dalyvių bus ir Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, galės kalbėti tik 2-4 minutes.

„Gana absurdiška, kaip jie ruošiasi Trumpo atvykimui. Toks įspūdis, kad atvažiuoja vaikas, kurio nuotaika keičiasi kas minutę ir kuris negeba sutelkti dėmesio.

Be to, jis nieko nežino apie NATO, jam neįdomi analizė, niekas. Briuselyje panikuojama“, – kalbėjo šaltinis.

J.Benitezas: „Net paprastas, trumpas NATO viršūnių susitikimas yra labai formalus ir griežtas. Trumpui tai gali būti per rimta ir nepatikti.“

D.Trumpas per rinkimų kampaniją nuosekliai kritikavo NATO ir teigė, kad Aljansas nebėra prasmingas, kad jis jau „atgyvenęs“. Jo požiūris po inauguracijos sušvelnėjo, bet JAV prezidentas toliau teigia, kad sąjungininkai Europoje turi skirti daugiau lėšų gynybai.

NATO gairėse rekomenduojama, kad kiekviena šalis narė gynybai turėtų skirti mažiausiai po 2 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

Nors Lietuva ir Latvija prie rodiklio artėja, kol kas tokių narių tik penkios – JAV, Jungtinė Karalystė, Lenkija, Estija ir Graikija.

Diplomatai Briuselyje pripažįsta, kad D.Trumpas apie NATO neigiamai jau nebekalba. Tačiau jiems neramu dėl to, kaip milijardierius elgsis per „svarbius, bet skausmingai nuobodžius“ susitikimus.

„Net paprastas, trumpas NATO viršūnių susitikimas yra labai formalus ir griežtas. Trumpui tai gali būti per rimta ir nepatikti“, – teigė NATO ekspertas Atlanto Taryboje Jorge Benitezas, o vienas buvęs JAV diplomatas Briuselyje pridūrė: „Žmonės bijo jo nenuspėjamumo, juos baugina galima jo reakcija.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius