-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO skelbs priemones dėl šnipo apnuodijimo Jungtinėje Karalystėje

NATO vadovas Jensas Stoltenbergas antradienį vėliau atskleis atsakomąsias „priemones“ dėl buvusio rusų šnipo apnuodijimo Didžiojoje Britanijoje, pranešė Aljansas, vis labiau didėjant tarptautiniam spaudimui Maskvai.
Jensas Stoltenbergas
Jensas Stoltenbergas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

NATO perspėja, kad ataka nervus paralyžiuojančia medžiaga prieš Sergejų Skripalį ir jo dukterį privalo turėti „pasekmių“; J.Stoltenbergo spaudos konferencija Briuselyje prasidės 15 val. 30 min. (16 val. 30 min. Lietuvos laiku); ketinama paskelbti „naujus sprendimus“, sakoma trumpame Aljanso pranešime spaudai.

Dėl Skripalių apnuodijimo 24 pasaulio valstybės išsiuntė daugiau kaip 10 rusų diplomatų – precedento neturintis atsakas į nervus paralyžiuojančios medžiagos panaudojimą pirmą kartą po Antrojo pasaulinio karo Europoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergejus Skripalis teisme Rusijoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergejus Skripalis teisme Rusijoje

Didžioji Britanija pavadino šį masinį diplomatų išvarymą „posūkio tašku“ Vakarų požiūryje į „beatodairišką“ Rusiją, nors Maskva neigia savo atsakomybę šiame apnuodijimo įvykyje ir žada savą proporcingą atsaką.

NATO ir Rusijos santykiai ir taip buvo žemai smukę dėl Maskvos veiksmų – Krymo aneksijos ir vaidmens Ukrainos bei Sirijos konfliktuose.

Dvigubas rusų agentas S.Skripalis ir jo duktė Julija kovo 4 dieną Anglijos mieste Solsberyje buvo apnuodyti nervus veikiančia medžiaga, kuri, anot chemijos ekspertų, yra sovietų gamybos medžiaga „Novičiok“.

S.Skripalis, rusų žvalgybos pareigūnas, įkalintas Rusijoje dėl informacijos apie rusų agentus įvairiose Europos šalyse perdavimo Vakarams, 2010 metais atvyko į Britaniją, apsikeitus demaskuotais šnipais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius