Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO sustabdo bendradarbiavimą su Rusija

NATO antradienį pranešė, kad stabdo „visą praktinį civilinį ir karinį bendradarbiavimą“ su Rusija dėl Maskvos įvykdytos Ukrainos Krymo regiono okupacijos ir aneksijos, išlaikant politinį dialogą.
Rusų tankas Kryme
Rusų tankas Kryme / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šį sprendimą priėmė NATO užsienio reikalų ministrai, kurie savo pareiškime paragino Rusija „imtis skubių veiksmų ... ir sugrįžti prie tarptautinės teisės laikymosi“.

„Mes nusprendėme pristabdyti visą praktinį civilinį ir karinį bendradarbiavimą tarp NATO ir Rusijos“, – sakoma pareiškime, paskelbtame po antradienį įvykusio ministrų susitikimo Briuselyje.

Mes nusprendėme pristabdyti visą praktinį civilinį ir karinį bendradarbiavimą tarp NATO ir Rusijos, – sakoma pareiškime, paskelbtame po antradienį įvykusio ministrų susitikimo Briuselyje.

„Mūsų politinis dialogas NATO ir Rusijos taryboje bus tęsiamas, jeigu prireiks, ambasadorių ir aukštesniu lygiu, kad jie galėtų pasikeisti nuomonėmis, pirmiausia ir svarbiausia dėl dabartinės krizės (Ukrainoje)“, – pažymima dokumente.

NATO ir Ukraina paskelbė bendrą pareiškimą po užsienio reikalų ministrų susitikimo Briuselyje, kad Aljanso šalys ir Kijevas stiprins bendradarbiavimą ir bus skatinama gynybos reforma Ukrainoje per mokymo ir kitas programas.

Pranešime pabrėžiama, kad NATO užsienio reikalų ministrai vieningai smerkia Rusijos veiksmus ir nepripažįsta Krymo prijungimo prie Rusijos.

„Mes raginame Rusiją imtis skubių veiksmų ... ir sugrįžti prie tarptautinės teisės ir savo tarptautinių įsipareigojimų laikymosi, nedelsiant pradėti tikrą dialogą, siekiant politinio ir diplomatinio sprendimo, remiantis pagarba tarptautinei teisei ir tarptautiniu mastu pripažintoms Ukrainos sienoms“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius