Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO vadovas ragina JAV ir Turkija rasti sprendimą ginčui

NATO vadovas Jensas Stoltenbergas penktadienį paragino dvi svarbias NATO nares – JAV ir Turkiją – „susėsti prie bendro stalo ir rasti sprendimą“ santykių krizei išspręsti.
Jensas Stoltenbergas
Jensas Stoltenbergas ragina JAV ir Turkija rasti sprendimą ginčui / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ginčas įsiplieskė, kai JAV konsulate Stambule buvo suimtas vienas Turkijos pilietybę turintis darbuotojas, dėl įtarimų ryšiais su JAV gyvenančiu pamokslininku, kurį Ankara kaltina dėl pernai metais nepavykusio perversmo.

Atsakydama JAV ambasada nusprendė nutraukti reguliarias vizų paslaugas Turkijai, o Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas vakar pasakė, kad JAV rizikuoja paaukoti santykius.

„Aš tiesiog raginu Jungtines Valstijas ir Turkiją susėsti ir rasti kokį nors sprendimą, nes šiam aljansui svarbu, kad mes visi glaudžiai bendradarbiautume, ypač tame regione, nes Turkijos vaidmuo itin svarbus mūsų kovai su terorizmu“, – interviu AFP sakė J. Stoltenbergas.

Turkija yra viena pagrindinių veikėjų kovoje prieš „Islamo valstybės“ (IS) grupuotę, o amerikiečiams labai svarbi yra Turkijos karinė bazė šalies pietuose esančiame Indžirlike, iš kur JAV rengia antskrydžius prieš teroristus kaimyniniame Irake ir Sirijoje.

„Visada esame pasiruošę padėti, tačiau žinau, kad Turkija ir JAV turi tarpusavio kontaktų ir tiesiogiai viena su kita kalbasi ir mėgina išspręsti problemas“, – sakė J.Stoltenbergas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius