-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

NATO vadovas ragina Turkiją raminti Kalnų Karabacho konfliktą

NATO vadovas Jensas Stoltenbergas ketvirtadienį išreiškė lūkestį, kad Aljanso sąjungininkė Turkija pasinaudos savo įtaka ir padės užkirsti kelią tolesnėms Armėnijos ir Azerbaidžano konflikto kovoms.
Jensas Stoltenbergas
Jensas Stoltenbergas / ZUMAPRESS.com

Armėnija kaltina Turkiją kovose dėl Kalnų Karabacho regiono remiant Azerbaidžaną ir ragina NATO sustabdyti savo narę.

Tačiau J.Stoltenbergas, kuris trečiadienį NATO būstinėje Briuselyje susitiko su Armėnijos prezidentu Armenu Sargsianu, pabrėžė, kad ir Armėnija, ir Azerbaidžanas yra branginamos Aljanso partnerės, ir atsisakė palaikyti kurią nors iš jų.

Tačiau ketvirtadienį spaudos konferencijoje po gynybos ministrų susitikimo jis užsiminė, kad Turkija turi būti konflikto diplomatinio sprendimo dalis, ir smerkė pranešimus apie žuvusius civilius.

„Mums reikia nedelsiamo ugnies nutraukimo, taip pat kad ugnies ir visų kovos veiksmų nutraukimo būtų visiškai laikomasi, todėl raginame ir Armėniją, ir Azerbaidžaną nutraukti kovas“, – žurnalistams sakė J.Stoltenbergas.

„Tokia žinia buvo perduota vakar, tokia žinia perduodama šiandien ir tai mano žinia pastarąsias savaites, – sakė jis. – Turkija yra branginama sąjungininkė, bet aš taip pat tikiuosi, kad Turkija pasinaudos savo didele įtaką regione įtampai mažinti.“

Šimtai žmonių – civilių ir kovų dalyvių – jau žuvo per naujausias kautynes dėl Kalnų Karabacho – seniai armėnų separatistų kontroliuojamo Azerbaidžano regiono. Armėnijos premjeras Nikolas Pašinianas yra perspėjęs, kad šio konflikto diplomatinio sprendimo nebus dar „ilgą laiką“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius