-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO vadovas tarė paskutinį žodį diskusijose dėl karių siuntimo į Ukrainą

Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono pareiškimas, kad Vakarai neatmeta galimybės ateityje siųsti savo karių į Ukrainą, sukėlė tikrą audrą tiek tarp Europos šalių lyderių, tiek tarp tarptautinę politikos areną stebinčių ekspertų. Tačiau NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas užkirto kelią tolesnėms diskusijoms.
NATO vadovas Jensas Stoltenbergas
NATO vadovas Jensas Stoltenbergas / „AP“/„Scanpix“

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas antradienį nurodė, kad Aljansas neplanuoja siųsti karių į Ukrainą, skelbia naujienų agentūra „Associated Press“.

Tai J.Stoltenbergas pareiškė pasirodžius pranešimams, kad kai kurios šalys, įskaitant Prancūziją, gali svarstyti galimybę siųsti savo karius į Ukrainą.

„NATO sąjungininkės teikia Ukrainai precedento neturinčią paramą. Mes tai darome nuo 2014 m., o po visiškos invazijos savo paramą dar padidinome. Tačiau nėra jokių planų, kad Ukrainoje būtų dislokuoti NATO koviniai daliniai“, – kalbėjo Aljanso generalinis sekretorius.

Pirmadienį prieš Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono organizuotą susitikimą dėl pagalbos Ukrainai Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico paskelbė, kad kai kurios Šiaurės Atlanto aljanso ir Europos Sąjungos valstybės narės svarsto galimybę siųsti savo karius į Ukrainą dvišaliu pagrindu.

Tačiau po susitikimo paaiškėjo, kad tokios Europos šalys kaip Lenkija, Čekija, Švedija, Vokietija nepritaria šiai idėjai, sakydamos, kad neplanuoja siųsti savo karių į Ukrainą.

Po daugiau kaip 20 Europos valstybių ir vyriausybių vadovų bei kitų Vakarų šalių pareigūnų susitikimo Prancūzijos lyderis sakė, kad „padarysime viską, ko reikia, kad Rusija negalėtų laimėti karo“.

„Šiandien nėra sutarimo oficialiai, patvirtintu būdu siųsti karius [...]. Tačiau kalbant apie dinamiką, nieko negalima atmesti“, – teigė E.Macronas spaudos konferencijoje Eliziejaus rūmuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius