Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja apklausa rodo, kad vis daugiau rusų neigiamai vertina Krymo aneksiją

Sociologijos institutas RAN atliko apklausą, kurios metu siekė išsiaiškinti rusų požiūrį į ekonominę padėtį šalyje ir tai, kaip jie vertina Rusijos veiksmus Ukrainoje, praneša portalas newsru.com.
Krymo aneksijos metinių minėjimas
Krymo aneksijos metinių minėjimas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apklausa parodė, kad išaugo skaičius tų, kurie galvoja, kad permainos šalyje turėjo negatyvų poveikį (69 proc.) Tai, kad šalyje vyksta pozityvūs pokyčiai, galvoja tik 24 proc. žmonių. Dar prieš pusmetį duomenys buvo visiškai kitokie: optimistiškai vertinančių padėtį buvo 45 proc. , o pesimistiškai – 43 proc. 

Manančių, kad Krymo aneksija duoda ir teigiamų pasekmių, yra tik 32 proc., o dar praėjusių metų gruodį manančių, kad tai duos Rusijai naudos, buvo 67 proc. 

Manančių, kad Krymo aneksija duoda ir teigiamų pasekmių, yra tik 32 proc., o dar praėjusių metų gruodį manančių, kad tai duos Rusijai naudos, buvo 67 proc.

Sociologai taip pat teigia, kad pasikeitė rusų požiūris į Vakarų sankcijas. Politologas Konstantinas Kalačiovas teigia, kad nors kolektyvinėje pasąmonėje yra stiprios Rusijos troškimas ir patriotizmas, lygiai toks pat stiprus ir noras užtikrinti ekonominę gerovę sau ir savo vaikams. Ekspertai teigia, kad požiūris į Krymo aneksiją dar labiau pasikeis, kai įsitvirtins nuomonė, jog ji tiesiogiai susijusi su kainų augimu. 

Visgi dauguma gyventojų dėl to, kas vyksta Rusijoje, kaltina ne šalies valdžią, o „pasaulines blogio jėgas“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius