Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Naujais vaizdo įrašais bando paneigti gandus apie prastėjančią R.Kadyrovo sveikatą

Pirmadienį Ramzano Kadyrovo „Telegram“ kanale pasirodė vaizdo įrašas, kuris turėtų išsklaidyti gandus apie blogėjančią Čečėnijos lyderio sveikatą. Tačiau vietoj to jis gali juos tik sustiprinti. Čečėnijos valstybės vadovas į kamerą pasisveikina tik eidamas, o visą kitą laiką vaikšto susikoncentravęs į vieną tašką, tarsi jam būtų sunku daryti judesius, skelbia nepriklausomas portalas „Agentstvo“.

Vaizdo įraše R.Kadyrovas apžiūri renginių agentūros „IRSE DE“ statomus Grozno švenčių rūmus, o po to eina pasivaikščioti. Pasivaikščiojimo metu R.Kadyrovui pasakojama apie statybvietę, pro kurią jis eina. Tačiau R.Kadyrovas neprataria nė žodžio.

Tai jau ketvirtas vaizdo įrašas su R.Kadyrovu, pasirodęs per pastarąją savaitę. Prieš tai tinklaraštyje buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame R.Kadyrovas dalyvauja iftare (musulmonų vakarienėje Ramadano metu), priima svečius iš Jordanijos ir aplanko imamo Taši-Chadži Sajasanovskio kapą.

Vaizdo įraše iš iftaro, kai visi pradeda ploti, R.Kadyrovas tik viena ranka silpnai liečia stalą. Palyginimui, 2021 m. panašiame renginyje Čečėnijos vadovas plojo kartu su visais.

VIDEO: Susirūpino R.Kadyrovo sveikata: žiūri į vieną tašką, silpnai reiškia emocijas

Vaizdo įraše, kuriame R.Kadyrovas priima svečius iš Jordanijos, yra fragmentas, kuriame jis eina, taip pat jaučiama, kad jam sunku tai daryti. Lankydamasis prie imamo Taši-Chadžio Sajasanovskio kapo, jis juda su lazdele.

Praėjusią savaitę interneto leidiniai skelbė, kad R.Kadyrovo tinklaraštyje esantys vaizdo įrašai gali rodyti, jog Čečėnijos vadovo sveikata blogėja.

Kalbos sklandė ir praėjusiais metais

15min primena, kad kalbos apie pašlijusią Čečėnijos vadovo sveikatą sklandė praėjusių metų rugsėjį.

Rugsėjo 14 ir 15 dienomis įvairūs susirašinėjimo platformos „Telegram“ kanalai, čečėnų aktyvistai, žiniasklaida ir šaltiniai Ukrainos žvalgybos tarnybose aktyviai pradėjo skleisti informaciją apie R.Kadyrovo sveikatos būklę.

Dar didesnis ažiotažas prasidėjo po čečėnų opozicionieriaus „Telegram“ kanalo NIYSO pareiškimo, kad R.Kadyrovą ištiko koma.

Ukrainos leidinys „Obozrevatel“, remdamasis šaltiniais, rašė, kad R.Kadyrovas „kelias dienas yra komos būsenos“. Kaip skelbiama, Čečėnijos lyderis buvo išvežtas į Maskvą ir vėliau grįžo atgal į Grozną.

Ukrainos karinė žvalgyba tuomet pranešė, kad R.Kadyrovo „kelios ligos paūmėjo ir jo būklė laikoma sunkia“.

Įrodymų tiems teiginiams nebuvo pateikta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje