Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naująja JT aplinkosaugos agentūros vadove siūloma danų ekonomistė I.Andersen

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas pasiūlė danų ekonomistės ir gamtosaugininkės Inger Andersen kandidatūrą į JT aplinkosaugos agentūros vadovės pareigas, siekdamas užbaigti šią instituciją supurčiusį išlaidų skandalą, sakoma penktadienį naujienų agentūros AFP matytame laiške.
Inger Andersen
Inger Andersen / iucn.org nuotr.

I.Andersen, šiuo metu vadovaujanti Pasaulinės gamtos apsaugos organizacijai (IUCN), pakeis norvegą Eriką Solheimą, atstatydinusį lapkritį, kilus pasipiktinimui dėl jo didžiulių kelionių išlaidų.

JT generalinio sekretoriaus pavaduotoja Amina Mohammed per ketvirtadienį vykusį ambasadorių susitikimą paskelbė, kad A.Guterresas parinko I.Andersen savo kandidate.

Jos kandidatūra Nairobyje įsikūrusios JT aplinkosaugos programos (UNEP) vadovės postui užimti bus pateikta tvirtinti Generalinei Asamblėjai.

60 metų I.Andersen taip pat du kartus ėjo Pasaulio Banko viceprezidentės Artimiesiems Rytams ir Šiaurės Afrikai pareigas ir 15 metų dirbo Jungtinėse Tautose spręsdama vandens ir aplinkos problemas.

Jei, kaip prognozuojama, jos kandidatūra bus patvirtinta, I.Andersen stos prie UNEP vairo po E.Solheimo skandalų aptemdytos kadencijos.

JT auditoriai pernai nustatė, kad E.Solheimas per 22 mėnesius išleido kelionėms beveik 500 tūkst. JAV dolerių (443 tūkst. eurų) tuo metu, kai ši pasaulinė struktūra apkarpo savo biudžetus.

Jo kelionės po pasaulį išprovokavo kaltinimus, kad jam nerūpi nei aplinka, nei pastangos sumažinti lėktuvų išmetamų anglies dvideginio kiekį.

Per auditą buvo išsiaiškinta, jog UNEP vyravo „vidaus kontrolės mechanizmų ir esamų taisyklių nepaisymo kultūra“ ir kad E. Solheimas per dažnai keliaudavo į Paryžių bei Oslą, o agentūros būstinėje Nairobyje praleisdavo per mažai laiko.

Paskelbus audito išvadas kai kurie donorai įšaldė finansavimą UNEP.

I.Andersen buvo iškelta A.Guterresui besistengiant paskirti į aukštus JT postus daugiau moterų.

Jungtinių Tautų vadovas taip pat ruošiasi rugsėjį vyksiančiam svarbiam viršūnių susitikimui. Ten jis ragins tarptautinę bendruomenę ryžtingiau kovoti su planetos atšilimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius