Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Naujas gaisras Pekino migrantų rajone pareikalavo penkių gyvybių

Kinijos sostinės rajone, kuriame gyvena daug migrantų, trečiadienį per gaisrą viename pastate žuvo penki žmonės ir dar aštuoni buvo sužeisti.
Apsaugos darbuotojai nuo gaisro nukentėjusiame Pekino rajone
Apsaugos darbuotojai nuo gaisro nukentėjusiame Pekino rajone / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ši nelaimė įvyko praėjus kelioms savaitėms po 19 gyvybių pareikalavusio pražūtingo gaisro Pekine, po kurio vietos valdžia pradėjo masinius iškeldinimus.

Sostinės meras Cai Qi ligoninėje aplankė per trečiadienio gaisrą nukentėjusius žmones, taip pat apsilankė nelaimės vietoje, pranešė naujienų agentūra „Xinhua“.

Ji nurodė, kad policija sulaikė pastato savininką.

Kylančios politikos žvaigždės Cai Qi apsilankymas gaisravietėje rodo vyriausybės susirūpinimą dėl viešųjų ryšių krizės po brutalios miesto valdžios reakcijos į praėjusio mėnesio gaisrą bendrabutyje.

Po to gaisro lapkričio pabaigoje miesto valdžia ėmėsi griauti nesaugiais laikomus pastatus, o jų gyventojai praktiškai be įspėjimo išvaromi į gatvę motyvuojant priešgaisrinės saugos reikalavimais. Tokie veiksmai sukėlė didžiulį visuomenės pasipiktinimą.

Trečiadienio gaisras įsiplieskė 1 val. 18 min., užsiliepsnojus dviem elektriniams dviračiams, nurodė „Xinhua“, remdamasi priešgaisrinės apsaugos departamentu.

Pasak agentūros, namas buvo „žmonių savarankiškai pastatytas nuomai“.

Elektriniai dviračiai yra populiari transporto priemonė tarp migrantų darbininkų, suplūdusių į sostinę iš įvairiausių šalies kampelių ieškoti darbo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Gaisro nusiaubtas Pekino rajonas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Gaisro nusiaubtas Pekino rajonas

Dešimtys policininkų ir praeivių stoviniavo už geltonos juostos, kuria buvo atitverta nelaimės vieta, ir stebėjo, kaip ten dirba priešgaisrinės apsaugos inspektoriai ir vietos valdžios pareigūnai.

Šiame rajone daug palaikių, primityvios konstrukcijos namų, išsidėsčiusių kitapus gatvės nuo didžiulio turgaus, kuriame daugiausia prekiaujama namų įrangos prekėmis, tokiomis kaip lempos ir durys.

Pastarosiomis savaitėmis valdžia čia sulygino su žeme daugelį pastatų.

Aplink trečiadienio gaisro vietą matomi į krūvas suversti baldai, drabužiai ir netgi maisto produktai liudija, kad valdžia iškeldino buvusius gyventojus nedavusi jiems pakankamai laiko pasirūpinti savo daiktais.

Priešgaisrinė sauga yra didžiulė problema migrantų gyvenamuose pigiuose būstuose, kur nepaisoma net elementarių saugumo reikalavimų.

Tačiau brutalūs masiniai iškeldinimai ir nugriovimai išprovokavo neįprastas visuomenės pasipiktinimo apraiškas, privertusias sunerimti valdžią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius