-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naujas „Pussy Riot“ vaizdo klipas iš Sočio: „Putinas išmokys tave mylėti Tėvynę“

Rusijos merginų pankroko grupė „Pussy Riot“ ketvirtadienį paskelbė naują vaizdo klipą, nufilmuotą žiemos olimpiados sostinės Sočio centre, kuriame peikia Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną dėl žaidynių organizavimo tuo metu, kai šalyje negerbiamos žmogaus teisės.
„Pussy Riot“
„Pussy Riot“ / Kadras iš filmuotos medžiagos

Dainos „Putinas išmokys tave mylėti Tėvynę“ klipas tapo pirmuoju „Pussy Riot“ muzikiniu pasirodymu po to, kai grupės narės Nadežda Tolokonikova ir Marija Aliochina buvo paleistos iš kalėjimo praeitais metais.

Abi aktyvistės visą savaitė buvo Sočyje kartu su kitais „Pussy Riot“ šalininkais. Antradienį jos buvo kelioms valandoms sulaikytos policijos, o trečiadienį per incidentą su viešąją tvarką mieste padedančiais palaikyti kazokais buvo apstumdytos, sumuštos ir čaižomos rimbu.

Vaizdo įrašo pradžioje matoma, kaip „Pussy Riot“, užsimovusios ant galvų nuo savo įvaizdžio neatsiejamas spalvingas megztas kaukes, dėvinčios maudymosi kostiumėlius ir tampres, plaukia jūroje prie Sočio.

„Kolonijose tave išmokys verkti ir paklusti, saliutuoti Dučei, – dainuoja „Pussy Riot“. – Konstitucija nulinčiuota, Vitiška kalėjime. Stabilumas, kalėjimo košė, tvora ir sargybos bokštelis – Putinas tave išmokys mylėti Tėvynę.“

Jos taip pat matomos dainuojančios ir šokančios priešais olimpinius žiedus Sočio centre ir tyčiojasi iš žmogaus, vilkinčio olimpiados simbolio – snieginio leopardo – kostiumą.

Klipe taip pat matomi trečiadienį nufilmuoti vaizdai per susirėmimą su kazokais, kurie šiurkščiai tramdė merginas, jas talžė kumščiais ir rimbais.

„Konstitucija nulinčiuota“

Dainoje rusų kalba negailestingai smerkiama žmogaus teisių padėtis Rusijoje, minint aktyvistus, kurie tebėra kalinami dėl Maskvoje 2012 metais vykusių protestų prieš V.Putiną, taip pat kalėti nuteistą Sočio aplinkosaugos aktyvistą Jevgenijų Vitišką.

„Kolonijose tave išmokys verkti ir paklusti, saliutuoti Dučei, – dainuoja „Pussy Riot“. – Konstitucija nulinčiuota, Vitiška kalėjime. Stabilumas, kalėjimo košė, tvora ir sargybos bokštelis – Putinas tave išmokys mylėti Tėvynę.“

N.Tolokonikova šią nuorodą paskelbė savo paskyroje @tolokno socialiniame tinkle „Twitter“, pareiškusi, jog tai yra šios dainos premjera.

Perspėtos, kad nerengtų akcijų

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Pussy Riot“ protestas Sočyje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Pussy Riot“ protestas Sočyje

N.Tolokonikova ir M.Aliochina buvo pripažintos kaltomis dėl chuliganizmo ir dvejiems metams pasiųstos į pataisos koloniją už 2012 metais įvykdytą įžūlų performansą didžiausioje Maskvos katedroje, per kurį „Pussy Riot“ narės atliko kitą prieš V.Putiną nukreiptą dainą.

Tačiau merginos buvo paleistos anksčiau laiko pernai gruodį, suteikus joms malonę.

Tarptautinis olimpinis komitetas trečiadienį perspėjo „Pussy Riot“ nares, kad būtų visiškai nepriimtina rengti akcijas prie olimpinių kompleksų.

Tačiau Sočio centras yra maždaug už 30 kilometrų nuo pagrindinio olimpinio parko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius