Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Naujas „UTair“ aviakatastrofos Rusijoje aspektas: kompanija norėjo sutaupyti pinigų

Po kompanijos „UTair“ lėktuvo ATR-72 katastrofos prie Tiumenės (Rusija) žurnalistai toliau narplioja galimas versijas.
„UTair“ kompanijos lėktuvas
„UTair“ kompanijos lėktuvas / „Scanpix“ nuotr.

Viena įtikinamiausių lėktuvo ATR-72 katastrofos priežasčių – korpuso apledėjimas. Technikai paprasčiausiai pamiršo arba nespėjo prieš skrydį apipurkšti sparnų specialiu skysčiu. Todėl vos pakilęs lėktuvas smigo į žemę, rašo newsru.com.

Naujausia Rusijos žiniasklaidos versija, kad dėl 31 žuvusio žmogaus kaltę turėtų priimti „vyrukai, žaidžiantys vairasvirtėmis“. Kitaip tariant, kompanijos vadovai bei jauni, nepatyrę pilotai.

Nors vieni šaltiniai tvirtina, kad lėktuvo vadas prieš pakilimą pats atsisakė papildomų priemonių nuo apledėjimą, neįvardijami ekspertai pasakoja ką kita. Jų teigimu, pastaruoju metu kompanija smarkiai didino skrydžių skaičių, tačiau tuo pat metu atleido „tris aukštus  nereikalingų štabo merginų“. Suprask, aptarnaujančio personalo kiekis buvo mažinamas.

„Komsomolskaja pravda“ pateikia ir dar vieną versiją. Kompanija atleido daug patyrusių pilotų, liko tik „žalias jaunimas“, skraidyti mokęsis tik kompiuteriais. Jiems galėjo pritrūkti patirties įvertinant apledėjimo pavojų. Juo labiau, kad ATR-72 yra gana paprastos konstrukcijos lėktuvai, nelabai bijantys apledėjimo.

Tyrėjai nustatė, kad lėktuvo varikliai veikė iki pat katastrofos. Galimai lėktuvas nukrito todėl, kad pilotai negalėjo jo valdyti užšąlus ar apledėjus eleronams.

VIDEO: Tragic crash of ATR-72 plane kills dozens in Siberia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius