Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujasis Anglikonų lyderis sako suprantantis popiežiaus sprendimą atsistatydinti

Pasaulio anglikonų lyderis Justinas Welby pirmadienį pareiškė, kad jis prislėgta širdimi supranta 85-erių popiežiaus Benedikto XVI sprendimą atsistatydinti dėl silpstančių jėgų.
Pasaulio anglikonų lyderis Justinas Welby
Pasaulio anglikonų lyderis Justinas Welby / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naujasis Kenterberio arkivyskupas sakė, jog popiežius Benediktas buvo vilties pranašas net tokiu sunkiu metu, kai buvo suabejota krikščioniškuoju tikėjimu.

„Prislėgta širdimi, bet visiškai suprasdami, šį rytą mes išgirdome popiežiaus Benedikto pareiškimą“, – sakė J.Welby, praėjusį pirmadienį formaliai tapęs Anglikonų bažnyčios dvasiniu vadovu.

Pasak 85 milijonų anglikonų bendruomenės vadovo, popiežius savo pareigas ėjo „labai garbingai, su didele įžvalga ir drąsa“.

Anglikonai bus dėkingi Dievui už tai, kad pontifiko kaip „dvasininko gyvenimas buvo absoliučiai, žodžiais ir darbais, maldomis ir daug pareikalavusia tarnyste paskirtas sekti Kristumi“, sakė 57-erių J.Welby.

2010 metais Benediktas XVI surengė istorinį vizitą į Didžiąją Britaniją, kurioje pirmą sykį pontifikas apsilankė kaip oficialus Vatikano valstybės vadovas.

Šioje kelionėje, kurios tikslas buvo nutiesti tiltus tarp Romos Katalikų ir Anglikonų bažnyčių, pontifikas bendrai dalyvavo pamaldose su J.Welby pirmtaku Rowanu Williamsu.

Šio vizito metu popiežius Benediktas „visiems mums parodė, ką iš tikrųjų gali reikšti Romos (popiežiaus) sosto pašaukimas – universalios tiesos liudytojo ir vilties pasiuntinio (kelią) tokiu metu, kai suabejota krikščioniškuoju tikėjimu“, – sakė J.Welby.

„Savo mokymuose ir raštuose jis parodė išskirtinę kūrybingą teologinę mintį, interpretuojant šių dienų klausimus“, – kalbėjo arkivyskupas.

„Mes meldžiamės, kad Dievas palaimintų jo atsistatydinimą, suteikdamas jam sveikatos, minties ir širdies ramybę, ir Šventajai Dvasiai patikime tuos, kurie bus atsakingi už jo įpėdinio išrinkimą“, – pridūrė J.Welby.

Bažnytinė J.Welby įšventinimo į Anglikonų Bažnyčios dvasinius vadovus ceremonija Kenterberio katedroje vyks kovo 21 dieną.

Nuo Romos Katalikų Bažnyčios anglikonai atsiskyrė 1534 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius