-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naujasis JT pasiuntinys Lakhdaras Brahimi: diplomatinė misija Sirijoje beveik neįmanoma

Diplomatinės pastangos užbaigti Sirijos konfliktą „beveik neįmanomos“, o pastangos nutraukti kovas yra nepakankamos, naujasis Jungtinių Tautų (JT) ir Arabų Lygos derybininkas Lakhdaras Brahimi sakė duodamas interviu Didžiosios Britanijos transliuotojui BBC, kuris buvo paskelbtas pirmadienį.
Gyvenimas Sirijoje
Gyvenimas Sirijoje / Mjr. Andriaus Smilgos archyvo nuotr.

„Žinau, kaip tai sunku – beveik neįmanoma. Negaliu sakyti neįmanoma – beveik neįmanoma“, – Alžyro diplomatas sakė BBC.

„Ir mes daug nedarome. Vien tai yra siaubinga našta“, – pridūrė jis.

Toliaus žūsta žmonės

Sirijos karo lėktuvas pirmadienį bombarduodamas vieną pastatą sukilėlių kontroliuojamame al Babo mieste šiaurinėje Alepo provincijoje nukovė mažiausiai dešimt vyrų, šešias moteris ir du vaikus, pranešė viena padėtį šalyje stebinti organizacija.

„Tarp aukų buvo du vaikai – mergaitė ir berniukas, – organizacijos “Syrian Observatory for Human Rights„ (SOHR) direktorius Rami Abdel Rahmanas sakė naujienų agentūrai AFP. – Jie žuvo, kai naikintuvas bombardavo pastatą, kuriame jie buvo prisiglaudę.“

Armija taip pat bombardavo kelis rajonus Alepo mieste, šiame Sirijos komercijos centre jau šešioms savaitėms vykstant puolimui, kuris, kaip perspėjo prezidento Basharo al Assado režimas, taps „visų mūšių motina“.

Antskrydis prieš al Bab lydėjo kelias atakas prieš miestelius ir kaimus Alepo miesto apylinkėse, režimo pajėgoms mėginant nutraukti ten įsitvirtinusių sukilėlių aprūpinimo linijas.

Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA pirmadienį paskelbė, kad „mūsų narsios ginkluotosios pajėgos toliau persekioja teroristus..., kurie patyrė didelių nuostolių“. Pranešime nurodoma, kad armija „atėmė didelį kiekį ginklų ir šaudmenų“ iš sukilėlių Alepo priemiesčiuose.

Pasak SANA, armija sunaikino kelis pikapus su juose įtaisytais sunkiaisiais kulkosvaidžiais Kafr al Hamroje – „šiauriniuose vartuose į Alepą, kai teroristai mėgino patekti į miestą“.

Kaip nurodo SOHR, jau augiau nei 26 tūkst. žmonių žuvo Sirijoje nuo pernai kovo, kai šalį apėmė sukilimas prieš Damasko režimą.

Ginkluotas armijos atsakas prieš nepatenkintuosius buvo toks žiaurus, kad po kelių mėnesių daugiausiai taikūs protestai peraugo į ginkluotą sukilimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius