Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujausia statistika pateikė siurprizą: labiausiai diskriminuojama religija yra krikščionybė

„Pew Research Center“ religijos ir visuomenės gyvenimo forumas „Pew Forum on Religion and Public Life“ ketvirtadienį paskelbė ataskaitą apie religijos suvaržymus visame pasaulyje.
Pilnatis bažnyčios kryžiaus fone
Pilnatis bažnyčios kryžiaus fone / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ataskaitoje atkreipiamas dėmesys, kad religinė tolerancija visame pasaulyje sparčiai mažėja, ir žmonės tampa vis mažiau pakantūs kitos religijos atstovų atžvilgiu.

Anot forumo, 2011 metais trys ketvirtadaliai žmonių gyveno šalyse, kuriose religija yra stipriai varžoma vyriausybės, arba kuriose dėl religijos kyla dideli socialiniai nesutarimai. Tai – penkiais procentais daugiau nei 2010 metais.

Nerimą kelia faktas, kad religinė diskriminacija didėja ir liberaliomis laikomose valstybėse – Didžiojoje Britanijoje, JAV ar Šveicarijoje.

Nepaisant pastarosiomis savaitėmis nerimstančių musulmonų protestų, anot tyrimo duomenų, labiausiai diskriminuojama religija pasaulyje yra krikščionybė. Nuo 2006 iki 2010 metų vienaip ar kitaip krikščionys buvo diskriminuojami 139 valstybėse.

Diskriminacija, persekiojimu ir puldinėjimu ataskaitoje vadinami valdžios ar socialinių grupių veiksmai – religiniu pagrindu vykdomos fizinės atakos, suėmimai, areštai, religinių vietų naikinimas, religinė diskriminacija darbo vietoje ar švietimo sistemoje, žodiniai įžeidinėjimai.

Skaičius valstybių, kur religinės grupės buvo diskriminuojamos 2006-2010 metais:

Pew Forum/Skaičius valstybių, kur religinės grupės buvo diskriminuojamos 2006-2010 metais
„Pew Forum“

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Koks diskriminacijos tipas? Kairėje - valstybių skaičius, kur religinės grupės yra diskriminuojamos valdžios, dešinėje - kai jos yra persekiojamos kitų socialinių grupių.Pew Forum/Kaip religinės grupės buvo diskriminuojamos

„Pew Forum“/Kaip religinės grupės buvo diskriminuojamos

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius