-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujausiame „Islamo valstybės“ vaizdo įraše – grasinimai Ispanijai ir šviesiaplaukis džihadistas

Naujausiame „Islamo valstybės“ (IS) vaizdo įraše, išplatintame šį savaitgalį, matomas šviesiaplaukis prancūzas. Kamufliažine apranga apsirengęs džihadistas pažėrė grasinimų Vakarams ir nužudė šnipinėjimų kaltintą belaisvį. Keturi juodai apsirengę IS kovotojai, sekdami jo pavyzdžiu, nužudė po vieną belaisvį, rašo „The Guardian“.
Šviesiaplaukis džihadistas
Šviesiaplaukis džihadistas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prancūziškai puikiai kalbantis šviesiaplaukis skelbia, kad pasaulis gali tikėtis naujo išpuolio, kuris savo mastu prilygs JAV rugsėjo 11-osios atakoms ir teroro aktams Paryžiuje.

Ispaniškai ir portugališkai prabilęs džihadistas taip pat pabrėžė, kad IS ketina atsiimti iš europiečių Andalūzijos regioną, Iberijos pusiasalyje, kurį nuo IX iki XVI amžiaus valdė musulmonai. Toledo ir Kordobos miestuose vis dar yra nemažai musulmonų valdymo palikimo.

Aštuonių minučių trukmės vaizdo įraše, filmuotame Šiaurės Irake, matomi ir penki arabų kalba kalbantys belaisviai, kurie vėliau yra šaltakraujiškai nužudomi.

Tai jau ne pirmas atvejis, kai IS grasinimuose pasirodo į islamo religiją atsivertę asmenys. 2014 metais prancūzas Maxime'as Hauchardas, kuris musulmonu tapo tik sulaukęs 17 metų, pasirodė vaizdo įraše, kuriame buvo matomas ir nužudyto amerikiečio belaisvio Peterio Kassigo kūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius