-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauji „Anonymous“ taikiniai: didžiausios vertybinių popierių biržos ir „Paypal“

Didžiausi pasaulio bankai ir vertybinių popierių biržos sulaukė interneto programišių grupuotės „Anonymous“ grasinimų. Grupuotė paskelbė kampaniją „OpIcarus“, kurios metu žadama smarkiai sutrikdyti finansų institucijų darbą.
Protestas Londone
Anonymous / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

„International Business Times“ vienas „Anonymous“ narys pasakojo, kad į bankus grupuotė nusitaikė dėl to, kad, jo žodžiais, bankininkų elitas pasaulį stumia į amžiną chaosą.

„Anonymous“ išplatintoje žinutėje anksčiau paskelbė, kad bankai ir kitos finansų institucijos esą sudarė slaptą koaliciją su valstybių slaptosiomis tarnybomis ir ginklų pramone, ir taip kuria karus, niokoja Artimuosius Rytus ir griauna ekonomiką.

Grupuotė dar vasarį yra pažadėjusi pakenkti 160 bankų.

Su leidiniu bendravęs programišius sakė, kad jis įsitrauks į kampaniją, dėl to, „kokioje padėtyje atsidūrė pasaulis, kuriame elitas siunčia jo šeimos narius į karą.“

„Anonymous“ anksčiau pranešė, kad pirmąja 30 dienų vyksiančios kampanijos auka taps Centrinis Graikijos bankas. Taip ir nutiko – jį programišiai „pavaišino“ DDoS ataka.

Grupuotė dar vasarį yra pažadėjusi pakenkti 160 bankų. Nuo to laiko kelių finansų institucijų tinklalapiai buvo atakuojami.

Vienas iš taikinių – „Paypal“

Tam, kad prie kampanijos prisijungtų kuo daugiau programišių, „Anonymous“ internete paskelbė taikinius ir instrukcijas, kaip atlikti atakas.

Paklaustas, kas bus kitas taikinys, „Anonymous“ narys aiškino, kad jų sąraše – kiekvienas bankas.

Teigiama, kad artimiausiu metu programišiai atakuos „Paypal“, Niujorko ir NASDAQ vertybinių popierių biržas.

Atakas patyrę bankai kol kas nepaskelbė, kokio dydžio žalą patyrė. Visos atakos buvo skirtingos ir tinklalapių darbą sutrikdė nuo kelių minučių iki kelių valandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius