-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 07 /09:34

Naujojoje Zelandijoje keleiviai spėjo iššokti iš krentančio lėktuvo

Naujojoje Zelandijoje sudužo nedidelis lėktuvas, tačiau ekipažui ir keleiviams pavyko išsigelbėti.
Šuolis parašiutu
Šuolis parašiutu / „Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša „Sun Herald“, kompanijai „Skydive Taupo“ priklausantis lėktuvas katastrofą patyrė Naujojoje Zelandijoje esančio Taupo ežero rajone. Lėktuve buvo 13 žmonių – šeši keleiviai, šeši ekipažo nariai ir pilotas.

Lėktuvui ėmus kristi ekipažas sugebėjo reaguoti žaibiškai – visiems žmonėms buvo duoti parašiutai. „Sun Herald“ praneša, kad keleiviai iš lėktuvo šoko poroje su kuo nors iš ekipažo narių. Paskutinė pora iš lėktuvo iššoko likus vos kelioms sekundėms iki to, kai lėktuvas nukrito į ežerą. 

Paskutinė pora iš lėktuvo iššoko likus vos kelioms sekundėms iki to, kai lėktuvas nukrito į ežerą

Beje, šiuo lėktuvu skridę keleiviai ir planavo vaizdingose apylinkėse šokti į žemę parašiutais, tačiau ne tokiu ekstremaliu būdu ir ne į ežerą. 

Kaip pranešė policijos atstovė spaudai Kim Perks, visiems ekipažo nariams ir keleiviams atliktas medicininis patikrinimas, nei vienas jų nepatyrė rimtesnių traumų. 

Pirminiais duomenimis, lėktuvo variklio gedimas pastebėtas vos jam pakilus nuo žemės. 

Vienas liudininkas pasakojo, kad išvydęs parašiutininkus virš ežero pamanė, kad tai labai keista vieta atlikti tokį manevrą. Vienintelė jam į galvą šovusi mintis buvo ta, kad atliekami kažkokie specialūs mokymai. Jis sakė, kad žmonės buvo apytiksliai 200 metrų virš ežero, kuomet juos išvydo. 

Civilinės aviacijos valdybos atstovas Mike'as Richardsas sakė, kad stebuklas, jog per šį incidentą niekas nežuvo. Jis pridūrė, kad avarijos priežastys tiriamos.

Taupo miestelio meras Davidas Trewavasas sakė, kad lėktuvo variklis sugedo apie 1,2 km aukštyje, o pilotas nusprendė evakuoti orlaivį.

Poromis šokantys parašiutininkai paprastai išskleidžia parašiutus apie 1,5 km aukštyje.

„Buvo imtasi visų atsargumo priemonių, ir jie saugiai evakavosi iš lėktuvo. Vėliau lėktuvas sudužo ežero vietoje, vadinamoje Ežero Rojumi“, – nurodė meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius