Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujoji Zelandija įšaldė įtariamo Rusijos kibernetinio nusikaltėlio lėšas

Naujosios Zelandijos policija pirmadienį pranešė įšaldžiusi 140 mln. Naujosios Zelandijos dolerių (80,4 mln eurų) sąskaitas, susijusias su vienu Rusijos piliečiu, kaltinamu nusikalstamų organizacijų pinigų plovimu, pasinaudojant kriptovaliuta.
Programinio kodo analizė
Naujoji Zelandija įšaldė įtariamo Rusijos kibernetinio nusikaltėlio lėšas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Policija veiksmų ėmėsi radusi vienos Naujosios Zelandijos bendrovės sąskaitose lėšų, priklausančių Aleksandui Vinikui, kuris šiuo metu yra laikomas suimtas Prancūzijoje dėl kaltinimų sukčiavimu.

„Šios lėšos veikiausiai yra pelnas, gautas apgavus tūkstančius ar net šimtus tūkstančių žmonių visame pasaulyje, vykdant kibernetinius ir organizuotus nusikaltimus“, – nurodė policijos komisaras Andrew Costeris.

Kriptovaliutos biržos „BTC-e“ vadovas rusas Aleksandras Vinikas buvo suimtas Graikijoje 2017 metais. Dėl jo išdavimo varžėsi Jungtinės Valstijos, Prancūzija ir Rusija.

JAV yra pareiškusios jam 21 kaltinimą dėl įvairių nusikaltimų, pradedant tapatybės vagystėmis, baigiant pagalba prekybai narkotikais ir pinigų plovimu.

Prancūzijos pareigūnai kaltina jį apgavus daugiau nei 100 žmonių šešiuose šalies miestuose. Rusijoje jis taip pat yra kaltinamas sukčiavimu – apgaule išviliojus iš viso 9,5 tūkst. eurų.

A.Vinikas anksčiau jam pareikštus kaltinimus neigė.

Pasak A.Costerio, tirdama šią bylą Naujosios Zelandijos policija artimai bendradarbiavo su JAV Mokesčių valdyba (IRS).

„Pasaulio nusikaltėlių bendruomenei reikia suprasti Naujosios Zelandijos finansų sistemą ir [tai], kad čia įsikūrusios bendrovės nėra vieta neteisėtoms pajamoms slėpti“, – kalbėjo jis.

Pareigūnas nurodė, kad tyrimas yra tęsiamas ir kad teismui pateiktas prašymas leisti konfiskuoti įšaldytas lėšas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius