-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujojoje Kaledonijoje protestuotojai įsiveržė į oro uostą, sulaikyta 30 žmonių

Naujojoje Kaledonijoje ketvirtadienį vienos darbininkų profesinės sąjungos aktyvistai įsiveržė į šios Prancūzijos užjūrio teritorijos vidaus oro uostą, užėmė du lėktuvus ir viename iš jų padėjo sprogstamąjį užtaisą, pranešė pareigūnai.

Po susirėmimų, kuriuose dalyvavo maždaug 100 demonstrantų ir tiek pat policijos pareigūnų, buvo sulaikyti ir išvežti apklausti maždaug 30 žmonių iš USTKE profesinės sąjungos, kurios dauguma narių priklauso Naujosios Kaledonijos vietinei kanakų bendruomenei.

Aktyvistai, kurie reikalauja, kad vietos oro linijos „Air Caledonie“ sumokėtų už dienas, kai buvo streikuojama, pirmiausiai pamėgino įsiveržti į oro uosto terminalą, tačiau policija panaudojo ašarines dujas ir privertė juos atsitraukti, sakė Prancūzijos valdžios atstovas Naujojoje Kaledonijoje Yves'as Dassonville'is.

Tuomet nedidelei grupelei demonstrantų pavyko prasibrauti pro kilimo taką juosiančią metalinę tvorą ir užimti du oro linijų ATR lėktuvus, sakė jis žurnalistams.

„Viename lėktuvų buvo aptiktas sprogmuo. Tokių dalykų negalima toleruoti. Ar tai jūs vadinate tredjunionizmu? Ne, tai yra organizuotas nusikalstamumas, ir aš jo neremsiu“, – sakė Y.Dassonville'is.

Šiems lėktuvams saugumo sumetimais nurodyta tris dienas likti oro uoste, nes specialistai pastebėjo, kad demonstrantai buvo priėję prie orlaivių elektronikos įrangos, pridūrė jis.

Naujoji Kaledonija yra už maždaug 2 tūkst. km nuo Australijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius