Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujojoje Zelandijoje dėl audros iš kai kurių pakrantės rajonų evakuojami žmonės

Naujojoje Zelandijoje iš kai kurių pakrantės rajonų ketvirtadienį evakuojama šimtai žmonių: Šiaurės salą netoli Fakatanės miesto pasiekė antra didelė audra per kiek daugiau nei savaitę.
Audra Naujojoje Zelandijoje
Audra Naujojoje Zelandijoje / TT NYHETSBYRÅN

Tačiau didžiausio šalies miesto Oklando gyventojai su palengvėjimu atsikvėpė, nes ciklono „Cook“ liekanos praslinko pro šalį į rytus. Anksčiau pareigūnai nerimavo, kad audra gali užklupti šį miestą ir pridaryti daug problemų.

„Atrodo, kad Oklandas iš esmės liko nenukentėjęs“, – tviteryje rašė Oklando meras Philas Goffas.

Civilinės gynybos pareigūnai pranešė, kad žmonėms pakrantės mieste Ohope iš maždaug 250 namų buvo nurodyta evakuotis, o kitos šeimos pačios nusprendė pasitraukti. Pareigūnai buvo patarę žemumose Koromandelio pusiasalyje gyvenantiems žmonėms pasitraukti į aukštesnes vietas, nes prognozuojama, kad pakrantę talžys didelės bangos.

Oro bendrovė „Air New Zealand“ sustabdė skrydžius iš Taurangos oro uosto. Skrydžiai iš kitų šalies vietų taip pat atšaukti arba atidėti. Kariškiai pranešė, kad budėti pradėjo 500 karių.

Audra taip pat sutrikdė elektros tiekimą šimtams namų Fakatanėje ir Taurangoje.

Civilinės gynybos ir nepaprastųjų situacijų valdymo ministerijos departamento direktorė Sarah Stuart-Black sakė, kad audra itin rimta ir kad beveik visoje šalyje galioja perspėjimai dėl itin nepalankių oro sąlygų.

„Labai atidžiai stebime, tai dar nepraėjo“, – ketvirtadienį vakare sakė ji.

Naktį audra turėtų nuslinkti į pietus ir anksti penktadienį pasiekti sostinę Velingtoną.

Meteorologijos agentūra „MetService“ prognozuoja, kad kai kur gali iškristi iki 10 cm kritulių ir kilti nauji potvyniai rajonuose, dar neatsigavusiuose po praėjusios savaitės liūčių.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ciklonas „Debbie“
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ciklonas „Debbie“

Praėjusį ketvirtadienį po ciklono „Debbie“ Edžukumą užtvindė per betoninį pylimą išsiliejusi upė. Evakuotis turėjo 2 tūkst. žmonių, užlieta šimtai namų.

Daugelis žmonių vis dar negali grįžti namo, pareigūnai stengiasi sutvirtinti pralaužtą pylimą. Šią ir kitas sistemas dabar vėl išbandys naujos audros krituliai.

„MetService“ prognozuoja, kad vėjų gūsiai gali siekti 150 km per val. ir kad gali pakilti daugiau kaip 5 m aukščio bangos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius