Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujojoje Zelandijoje dėl žemės drebėjimo nuo ledyno atskilo didelis ledkalnis (nuotraukos)

Naujojoje Zelandijoje po smarkaus žemės drebėjimo, kuris nuniokojo Kraistčerčo miestą, nuo vieno ledyno atskilo apie 30 mln. tonų sveriantis ledkalnis, trečiadienį pranešė pareigūnai.
Turistai prie ledkalnio
Turistai prie ledkalnio / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Milžiniškas ledo blokas nuslinko į vieną ežerą netrukus po 6,3 balo požeminio smūgio, kuris antradienį supurtė Pietinę salą. Jo sukeltos iki trijų metrų aukščio bangos, kurios sklido apie pusvalandį,  smarkiai blaškė du turistų, plaukiojančių ežeru, laivus.

Šis ledkalnis atitrūko nuo Tasmano ledyno Aorakio-Cooko kalno nacionaliniame parke, sukeldamas garsų trenksmą, panašų į šautuvo šūvį, sakė vienas vietos turizmo pareigūnas.

Šio parko kalnų kaimelio turizmo vadybininkas Denisas Callesenas nurodė, kad vietos gyventojai pastarąjį mėnesį spėjo, kad nuo ledyno atskils didelis ledkalnis, tačiau labai tikėtina, jog šį procesą paskatino žemės drebėjimas.

Aplinkos apsaugos departamentas patvirtino, kad į ežerą nuslinko „didelis gabalas“ ledyno, bet negalėjo tiksliai pasakyti, ar šį įvykį sukėlė žemės drebėjimas, kurio smūgiai Cooko kalno apylinkėse, esančiose už maždaug 150 kilometrų nuo epicentro, buvo silpni.

Vietos pareigūnas Richardas McNamara sakė, kad atitrūkęs kilometro ilgio ledo blokas suskilo į mažesnius ledkalnius, o kai kurie iš jų yra apie 200 metrų ilgio ir 50 metrų aukščio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius