Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujojoje Zelandijoje įsikūrusios sektos nariai negali kalbėtis, kol nesusituokę

Naujas dokumentinis filmas atskleidė Naujojoje Zelandijoje įsikūrusios sektos narių kasdienybę: paaugliams draudžiama kalbėtis iki vestuvių, o vyrą ar žmoną parenkantys kulto vyresnieji rūpinasi, kad nesituoktų giminaičiai, nes reikia sveikų palikuonių. Iš jos ištrūkę žmonės pasakoja apie seksualinį smurtą.
Sekos pamaldos
Sekos pamaldos / Youtube.com stopkadras

Kaip rašo „The Daily Mail“, Gloriaveilo kultas – ypatingai slaptas, tačiau filmo kūrėjams pavyko atskleisti, kas iš tiesų vyksta už uždarų durų.

Sektos įkūrėjas – Neville Cooperis – anksčiau buvo nuteistas kelėjimo bausme už prieš 12-19 metų jaunuolius pavartotą smurtą.

Sektos įkūrėjas – Neville Cooperis anksčiau buvo nuteistas kelėjimo bausme už prieš 12-19 metų jaunuolius pavartotą smurtą.

Dokumentiniame filme pasakojama jaunos poros – Paulo Valoro ir jo žmonos Pearl istorija.

Jų, kaip ir visų kitų vedusių porų gyvenimas bendruomenėje apsprendžiamas 12 vyresniųjų.

Paaugliams draudžiama šnekėtis, kol jie nesusituokia.

Priešingu atveju pasekmės – neprognozuojamos, pasakojo Paulas.

Kalbėdami apie Dievo siųstą lemtį, kulto vyresnieji atrenka poras stngdamiesi, kad jaunavedžiai nebūtų giminės ir susilauktų sveikų palikuonių.

Pearl sakė, kad myli vyrą, nes tokia Dievo valia. „Tai yra tavo sprendimas, ir jis nėra sunkus, jis lengvas“, – sakė ji.

Pora vidutiniškai augina 12 vaikų

Pora jau turi du vaikus. Šeimos planavimas bendruomenėje nepriimtinas, viena pora augina vidutiniškai 12 vaikų. Vyriausia sektos pora jau turi 57 anūkus.

Tik kūdikio tėvas gali nuspręsti, ar gabenti motiną su vaiku į ligoninę, ar ne.

Manoma, kad kasmet uždarą bendruomenę papildo 30-40 naujagimių, nereti gimdymai su komplikacijomis ir tik kūdikio tėvas gali nuspręsti, ar gabenti motiną su vaiku į ligoninę, ar ne.

Apie išorinį pasaulį kulto nariai sužino tik iš vyresniųjų pasakojimų.

Šiuo metu sekta yra atsidūrusi policijos akiratyje – vyksta tyrimas dėl vartojamo vyresniųjų smurto, apie kurį papasakojo iš jos pabėgę žmonės. 

Anot jų, neretai jaunuoliai išnaudojami seksualiai, mušami, o į patyčias įtraukiamos ir mažametės mergaitės. Be to, kalbama, kad 12-13 metų mergaitės užmezgusios ryšį su gerokai vyresniais vyrais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius