Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujosios Rusijos valstybinės naujienų agentūros vyr. redaktore paskirta Kremlių „Twitter“ žinutėmis ginanti žurnalistė

Rusijos naujoji valstybinė naujienų agentūra, turinti perteikti Maskvos poziciją Vakarų šalims, antradienį savo vyriausiąja redaktore paskyrė uolią Kremliaus šalininkę – jauną žurnalistę Margaritą Simonian, kuri iki šiol vadovavo anglų kalba transliuojančiai valstybinei televizijai RT.
Kremliaus bokštai
Kremliaus bokštai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prezidentas Vladimiras Putinas gruodžio pradžioje paskelbė prieštaringai vertinamą sprendimą panaikinti naujienų agentūrą „RIA Novosti“ ir pakeisti ją „Rossija segodnia“ („Rusija šiandien“).

Šalies vadovas dar šliūkštelėjo alyvos į ugnį, paskirdamas naujosios organizacijos direktoriumi Dmitrijų Kiseliovą, neslepiantį priešiškumo Vakarams, homoseksualams ir JAV.

„Rossija segodnia“ antradienį pranešė, kad jos naujienų turinį prižiūrės vyriausiąja redaktore paskirta Margarita Simonian – 33 metų žurnalistė, vadovaujanti televizijai RT, kurios transliacijos daugiausiai skirtos žiūrovams Europoje ir JAV.

Ji jau yra pasižymėjusi agresyviai propaguodama RT, kurios laidos kai kada sulaukia prieštaringų vertimų, taip pat yra žinoma kaip nevengianti įsitraukti į žodines dvikovas su Kremliaus kritikais socialiniame tinkle „Twitter“.

M.Simonian taip pat liks RT vadovės pareigose. Ši televizija anksčiau irgi buvo žinoma kaip „Russia Today“, todėl kyla šiokia tokia painiava dėl naujosios naujienų agentūros pavadinimo.

Kol kas neaišku, koks likimas laukia „RIA Novosti“ reporterių, skelbiančių naujienas rusų kalba, kai „Rossija segodnia“ oficialiai pradės darbą ateinantį kovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius