-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujosios Zelandijos parlamento rinkimai vyks rugsėjo 19-ąją

Naujosios Zelandijos ministrė pirmininkė Jacinda Ardern antradienį paskelbė rugsėjį įvyksiančių parlamento rinkimų datą, ruošiantis balsavimui, turinčiam atskleisti, ar šios politikės palaikymas namuose atitinka didelį jos populiarumą užsienyje.
Jacinda Ardern
Jacinda Ardern / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Centro kairiųjų pažiūrų lyderė informavo, kad rinkimai vyks rugsėjo 19-ąją – likus dviem mėnesiams iki vėliausios galimos datos. Per šį balsavimą ji sieks užsitikrinti antrą trejų metų kadenciją.

„Prašysiu Naujosios Zelandijos žmonių toliau palaikyti mano vadovavimą ir dabartinę vyriausybės kryptį, pagrįstą stabilumu, stipria ekonomika ir pažanga [sprendžiant] Naujosios Zelandijos ilgalaikius iššūkius“, – kalbėjo J.Ardern.

39 metų politikė išgarsėjo pasaulyje, kai eidama premjerės pareigas tapo motina. J.Ardern taip pat buvo giriama už atsaką po žudynių Kraistčerčo mečetėse ir pražūtingo Baltosios salos ugnikalnio išsiveržimo.

Nors ji yra palankiai vertinama užsienyje, apklausos rodo, kad premjerės pozicijos namuose susilpnėjo.

Opozicijos lyderis Simonas Bridgesas vedė savo centro dešiniąją Nacionalinę partiją didesnio populizmo kryptimi ir kritikavo J.Ardern už ginčą su maorių grupėmis dėl žemės, taip pat peikė premjerės įgyvendintą šaunamųjų ginklų išpirkimo schemą, įvestą po išpuolio Kraistčerče.

J.Ardern taip pat buvo kritikuojama dėl jos partijos seniai vykdomos programos „KiwiBuild“, siekiant padaryti būstus prieinamesnius. Pagal šią programą turėjo būti pastatyta 100 tūkst. namų, bet kol kas ji nepateisino lūkesčių.

Be to, Naujosios Zelandijos ekonomika pasižymėjo vangiu augimu, o pragyvenimo išlaidos augo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius