-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naujųjų rusų mados: privačios VIP slėptuvės nuo bombų Rubliovkoje

Maskvos priemiestyje Rubliovkoje dygsta naujausi prabangiai gyvenančių rusų statiniai – privačios slėptuvės nuo bombų, vadinamieji VIP bunkeriai.
VIP bunkerio kompiuterinis modelis
VIP bunkerio kompiuterinis modelis / TV stop kadras

Naujųjų rusų pamėgtame Maskvos priemiestyje Rubliovkoje sparčiai populiarėja nauja mada – statytis nebe didelius prabangius namus, o VIP bunkerius, privačias slėptuves nuo bombų.

Jas naujieji rusai stato šalia savo prabangių vilų. Apie tai pranešė radijo stotis „Vesti FM“.

Radijo stoties duomenimis, tokių bunkerių paklausa auga kaip ant mielių. Pasirodo, slėptuvių paklausą paskatino pastaruoju metu vis dažnėjantys anomaliniai oro reiškiniai. Tačiau turima omeny ne itin šalta ir snieginga žiema, o karšta vasara. Bunkeriuose naujieji rusai ruošiasi slėptis nuo kaitros.

Statybų rinka į tokią paklausą reaguoja labai sparčiai. Kelios statybos kompanijos jau specializuojasi statydamos būtent tokius požeminius bunkerius.  Bunkeriuose naujieji rusai ruošiasi slėptis nuo kaitros.

Vienos tokių firmų atstovų teigimu, slėptuvės kaina beveik tokia pati, kaip analogiško ploto verslo klasės pastato Maskvos centre. Tarkime, pats mažiausias bunkeris kainuotų apie 3 mln. rublių (beveik 300 000 Lt), jei jo plotas svyruotų apie 35 kv.m. Brangiausias bunkeris gali kainuoti iki 9 mln. dolerių.

Statybininkai, savo klientams siūlantys slėptuves nuo bombų, žada ne tik vėsą karštą vasaros dieną, bet ir galimybę išgyventi teroro akto ar stichinės nelaimės metu.

Bunkeryje įrengta oro valymo sistema (panašiai kaip povandeniniuose laivuose), daugybė daviklių, fiksuojančių atmosferos pokyčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius