Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ne kaip Lietuvoje – Italija neprileidžia teisėjų prie vakcinų be eilės

Lietuvos teisėjų taryba antradienį patvirtino, kad Sveikatos apsaugos ministerija leido skiepyti teisėjus ir teismų klerkus nuo koronaviruso prioriteto tvarka. Savo ruožtu Italijoje teisėjų be eilės prie skiepo niekas neprileis, o kai pastarieji pagrasino vilkinti posėdžius ir kitas procedūras, buvo be gailesčio sukritikuoti, rašo „Politico“. Daugelyje kitų ES šalių tokia išimtis irgi nenumatoma.
Italijos teisėjai
Italijos teisėjai / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Italijos teisėjai ir prokurorai supykdė šalies politikus, kai išgirdę, kad reikės kartu su kitais gyventojais lygiomis teisėmis laukti vakcinos nuo koronaviruso, pagrasino dirbti tik formaliai – vilkinti teismų posėdžius ir kitas procedūras.

Pagal dar gruodį sudėliotas gaires jau buvo visiškai aišku, kad greta seniausių ir pažeidžiamiausių gyventojų reikės skiepyti daug kontaktų su kitais žmonėmis turinčius profesionalus – žinoma, medikus, taip pat mokytojus.

Tuo metu, tiesa, nebuvo skelbiama, ar teisininkai ir teisėjai bus priskirti prie visuomenei būtinas funkcijas atliekančių darbuotojų, kuriems suteikiamas prioritetas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius