Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ne tik Donaldas Trumpas: Rusija turi „kompromatą“ apie aukščiausius britų politikus?

Išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas – toli gražu ne vienintelis įtakingas Vakarų politikas, apie kurį kompromituojančią medžiagą turi Kremlius, rašo „The Guardian“.
Donaldo Trumpo ir Boriso Johnsono bučinio piešinys Bristolyje
Donaldo Trumpo ir Boriso Johnsono bučinio piešinys Bristolyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apie tai prabilo britų politikas, buvęs Jungtinės Karalystės Europos reikalų ministras Chrisas Bryantas. Anot jo, Rusijos reikalus kuruojantys britų politikai automatiškai tampa taikiniu „kompromato“ rinkimui. Buvęs parlamentinės Rusijos reikalų grupės vadovas teigia su tuo susidūręs ir asmeniškai.

Ch.Bryanto įsitikinimu, dabartiniai britų diplomatijos bei užsienio prekybos vadovai Borisas Johnsonas bei Liamas Foxas taip pat tapo „kompromato“ mašinos taikiniais.

„Scanpix“/AP nuotr./Borisas Johnsonas
„Scanpix“/AP nuotr./Borisas Johnsonas

„Visus šiuos žmones Rusija seks labai atidžiai. Bus sukurta po bylą [kiekvienam], bus stebima viskas, ką jie daro“, – vardindamas įtakingų britų politikų pavardes kalbėjo Ch.Bryantas.

Pasak jo, Rusijos žvalgybos darbą labai palengvina šiuolaikinės technologijos. „Dabar labai daug darbo galima nudirbti nuotoliniu būdu. Nereikia fiziškai būti netoli kieno nors, kad galėtum jį sekti, naudojantis jo mobiliuoju telefonu ir t.t.“, – aiškino politikas.

Ch.Bryantas tvirtina, jog būtent Rusijos ambasada surežisavo jo išvertimą iš parlamentinės Rusijos reikalų grupės vadovo kėdės.

Jam pritaria ir buvęs stambus investuotojas Rusijoje Billas Browderis. Jo verslas Rusijoje buvo užgrobtas ir panaudotas pinigų išpumpavimui iš šalies biudžeto per fiktyvias operacijas, iš Rusijos nugvelbiant apie 230 mln. dolerių. B.Browderiui dirbęs teisininkas Sergejus Magnickis pats buvo apkaltintas nusikaltimais, o kalėjime buvo nužudytas.

„Britų įmonės samdomos, kad atliktų rusų FSB darbą. Jos renka jautrią finansinę ir asmeninę informaciją apie režimo priešus, esančius Londone“, – įsitikinęs B.Browderis.

Primename, jog buvusio britų žvalgo parengtoje ataskaitoje apie rusų tarnybų darbą teigiama, esą Rusijos žvalgyba surinko daug „kompromato“ apie išrinktąjį JAV prezidentą D.Trumpą, įskaitant intymias scenas su prostitutėmis. D.Trumpas tai kategoriškai neigia.

Savo ruožtu, prasidėjus skandalui dėl ataskaitos apie D.Trumpo „kompromatą“, Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad Kremlius kompromituojančios medžiagos rinkimu neužsiima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius