-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nebegalėdami toliau dirbti ekspertai išvyksta iš Malaizijos lainerio katastrofos vietos

Nyderlandų teismo medicinos ekspertai atpažino dar 21 Malaizijos lainerio katastrofos aukos palaikus, penktadienį pranešė vyriausybė, o jų kolegos pradėjo grįžti namo iš lėktuvo sudužimo vietos rytų Ukrainoje, kur dėl atsinaujinusių susirėmimų tapo nebeįmanoma tęsti tyrimų.
Ukrainoje sudužęs Malaizijos laineris „Boeing 777“ su 295 žmonėmis numuštas iš Rusijos teritorijos?
Ukrainoje numuštas Malaizijos laineris „Boeing 777“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iki šiol buvo atpažinti tik dviejų žuvusiųjų kūnai.

Tarp 21 naujai identifikuotojo buvo 16 olandų, įskaitant vieną, turintį Didžiosios Britanijos pilietybę, du malaiziečiai, vokietis, kanadietis ir britas, sakoma Olandijos teisingumo ministerijos pranešime.

Kūnų dalių paieškos sudužimo vietoje buvo sustabdytos dėl atsinaujinusių susirėmimų tarp Ukrainos vyriausybės pajėgų ir prorusiškų teroristų

Tuo tarpu Nyderlandų teismo medicinos tyrėjų grupės koordinatorius Arie de Bruijnas sakė, kad iš katastrofos vietos buvo pargabenti apie 176 aukų palaikai, kuriems „daugmaž“ netrūksta kūno dalių.

Dar 527 kūnų dalys buvo atgabentos į teismo medicinos tyrimų laboratoriją į pietvakarius nuo Amsterdamo, A.De Bruijnas sakė naujienų agentūrai ANP.

Nyderlandų premjeras Markas Rutte trečiadienį sakė, kad kūnų dalių paieškos sudužimo vietoje buvo sustabdytos dėl atsinaujinusių susirėmimų tarp Ukrainos vyriausybės pajėgų ir prorusiškų teroristų.

Du kariniai transporto lėktuvai penktadienį nusileido Olandijos pietiniame Eindhoveno mieste, pargabenę iš Ukrainos 142 policijos ekspertus iš Olandijos, Australijos ir Malaizijos, taip pat specialiai dresuotus šunis.

Oro bendrovės „Malaysia Airlines“ lėktuvas „Boeing 777“ sprogo virš Ukrainos liepos 17 dieną, o per tą katastrofą žuvo visi 298 jame buvę žmonės, tarp jų 193 Nyderlandų piliečiai. Vakarų šalys kaltina Rusijos palaikomus separatistus numušus keleivinį lainerį raketa „žemė–oras“.

Į Nyderlandus buvo parskraidinti daugiau nei 220 karstų, o šios šalies ekspertams buvo patikėta atpažinti aukų palaikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius