Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Negailestinga Naujosios Zelandijos valdžia: imigrantas išsiunčiamas iš šalies, nes jis pernelyg nutukęs

Naujosios Zelandijos valdžia pareiškė, kad į šalį atvykęs pietų afriketis bus išsiųstas į gimtinę: jis pernelyg apkūnus ir būtų per didelė našta šalies mokesčių mokėtojams. Albertui Buitenhuisui nepadėjo net tai, kad jis atsikratė 30 kilogramų viršsvorio.
Nutukimas
Nutukimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dabar A.Buitenhuisas sveria 130 kilogramų, 30 kilogramų mažiau nei prieš 6 metus, kuomet atvyko į Naująją Zelandiją. Kaip skelbia portalas stuff.co.nz, vyras su žmona 6 metus gyveno Kraičesetrio mieste. Iki šiol virėju dirbančiam maisto gurmanui be problemų būdavo pratęsiama darbo viza, apie jo viršsvorį nei karto neužsiminta.

Tačiau šių metų gegužę jam pratęsti darbo vizos nepavyko, nepaisant to, kad jis sveria mažiau nei tada, kai atvyko į šalį. Pora bandė užginčyti šį sprendimą, tačiau tai rezultatų nedavė. Imigracijos tarnyboje buvo paaiškinta, kad vyrui iškilusi didelė rizika susirgti diabetu, didesnė ir širdies susirgimų rizika, o tai pernelyg didelė našta valstybei. Imigracijos tarnybos atstovas pabrėžė, kad imigrantai turėtų atitikti sveikatos standartus. 

Naujoji Zelandija užima trečią vietą pasaulyje pagal nutukusių žmonių kiekį – tokių gyventojų čia yra apie 30 proc. Ją lenkia tik JAV ir Meksika. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius