Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Negyvas maiše rastas britų šnipas anksčiau kartą buvo prisirišęs prie lovos

Britų šnipas, kuris buvo rastas negyvas užrištame maiše, anksčiau buvo prisirišęs prie lovos, esą norėjęs sužinoti, ar jam pavyks išsilaisvinti; tada jį išgelbėjo nuomojamo buto šeimininkai; šią istoriją trečiadienį sužinojo teismas.
Mįslingai miręs britų šnipas Garethas Williamsas.
Mįslingai miręs britų šnipas Garethas Williamsas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trečią parodymų dieną teisme, siekiant išsiaiškinti netikėtas 31-erių metų šnipo Garetho Williamso mirties aplinkybes, buvo perskaitytas jo buvusios namų šeimininkės iš Čeltenhamo, kur jis dirbo Didžiosios Britanijos komunikacijų monitoringo centre, pareiškimas.

„Buvome jau atsigulę, kai išgirdome Garethą šaukiantis pagalbos. Buvo maždaug pusė antros, žiema“, – pasakojo Jennifer Elliot apie incidentą, kuris įvyko likus trejiems metams iki G.Williamso mirties 2010 metais.

„Abu atsikėlėme, paėmėme atsarginį raktą ir atidarėme priestato duris. Paklausiau: ar viskas gerai. Garethas paprašė: gal galite padėti“, – pasakojo J.Elliot.

„Mes užlipome laiptais aukštyn ir pamatėme jį gulintį lovoje. Jo rankos buvo surištos ir pririštos prie lovos galvūgalio“, – toliau pasakojo moteris.

Jis buvo apsivilkęs tik apatinėmis boksininko trumpikėmis, nebuvo susijaudinęs, bet labai sutrikęs, – sakė ji.

„Tiesiog norėjau pažiūrėti, ar man pavyks pačiam išsilaisvinti“, – šeimininkei paaiškino jis.

G.Williamsas pasakė J.Elliot vyrui, kur kambaryje rasti peilį, ir šis nupjovė raiščius bei išlaisvino G.Williamsą. Nuomininkas pažadėjo, kad daugiau tai nepasikartos.

„Žinoma, mes tai aptarėme ir nusprendėme, kad tai buvo panašiau į seksą nei mėginimą išsilaisvinti“, – pridūrė ji.

Vėliau G.Williamsas dirbo užsienio žvalgybos tarnyboje MI6 Londone, kur 2010 metais jo nuogas apiręs lavonas buvo rastas buto vonioje užrištame maiše.

Policijai nepavyko nustatyti šnipo mirties aplinkybių, taip pat nerasta įrodymų, kad kas nors būtų buvęs su juo, kai jis mirė.

G.Williamso šeima mano, kad „juodais darbais“ užsiimantys slaptieji agentai mėgino užmaskuoti kolegos mirties priežastį.

Dabar pradėtas tyrimas, siekiant išsiaiškinti, ar G.Williamsas galėjo pats įlįsti į maišą, žaisdamas seksualinius žaidimus.

Ant maišo, kuris buvo rastas nepriekaištingai sutvarkytame šnipo bute, aptikta nežymių kažkieno DNR pėdsakų. Jame taip pat buvo dizainerių kurtų moteriškų rūbų ir batų, kurių vertė siekė 24,5 tūkst. eurų.

G.Williamso sesuo Ceri Subbe tyrėjams sakė, kad jos brolis „kruopščiai įvertindavo riziką“, jis niekada nebūtų įsileidęs kažką nepatikimą į savo namus.

Sesuo taip pat papasakojo, kad dirbdamas MI6 jis jautėsi nelaimingas ir kalbėjo apie „trintį tarnyboje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius