Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįtikėtina istorija: jauniausia mirties bausme nuteista amerikietė išleista į laisvę

Paulai Cooper buvo vos 16 metų, kai ji tapo jauniausiu mirties bausme JAV nuteistu žmogumi, skelbia CNN. Tai buvo 1986-aisiais. Pirmadienį, po 27-erių metų nelaisvėje, P.Cooper išleista iš Indianos pataisos namų.
Paula Cooper
Paula Cooper / Kadras iš Youtube.com

P.Cooper turėjo žmogų, kuris rėmė jos paleidimą. Neįtikėtina, tačiau tai Billas Pelke, moters, kurią būdama paauglė ji nužudė, anūkas.

Istorija, paveikusi dvi šeimas, prasidėjo, kai P.Cooper buvo 15 metų, ji su draugais sugalvojo, kaip pavogti pinigus. Parūkę marihuanos ir išgėrę vyno, draugai nuėjo į 78-erių Biblijos mokytojos Ruthos Pelke namus. Paauglė vaza vožė moteriai, supjaustė jos rankas ir kojas, galiausiai 33 kartus dūrė jai į krūtinę ir pilvą.

Draugužių grobis? Jis siekė vos dešimt dolerių...

Reuters/Scanpix nuotr./Antrankiai
Reuters/Scanpix nuotr./Antrankiai

Indianos teisėjas P.Cooper 1986 metais nuteisė mirties bausme, tuomet jai buvo 16.

Daugiau nei du milijonai žmonių pasirašė peticiją ir kreipėsi į Aukščiausiąjį teismą, prašydami pakeisti mirties bausmę. Pats popiežius Jonas Paulius II asmeniškai kreipėsi į Indianos gubernatorių Robertą Orrą.

Tačiau labiausiai stebinantis įvykis P.Cooper istorijoje – B.Pelke, kuris pareiškė, kad po trijų mėnesių, kai paauglė buvo nuteista mirties bausme, jis pajuto, kad atleido už padarytą nusikaltimą.

„Apimtas abejonių, aš galiausiai pradėjau tikėti, kad mano močiutė Paulos Cooper šeimai būtų jautusi užuojautą ir meilę, – CNN sakė B.Pelke. – Aš jutau, kad ji norėjo, jog kažkas mūsų šeimoje pajustų tą meilę ir užuojautą. Aš jos nejutau, tačiau buvau tikras, kad to ji norėjo, prašiau Dievo močiutės vardu suteikti man meilės ir užuojautos Paulai Cooper ir jos šeimai“.

Jis teigė, kad po trumpos maldos nieko nepajuto.

Įsivaizdavo siaubingą mirtį

Apie pusantrų metų, kai tik pagalvodavau apie močiutę, įsivaizdavau, kaip ji mirė. Tai buvo žiauru, – sakė anūkas.

„Apie pusantrų metų, kai tik pagalvodavau apie močiutę, įsivaizdavau, kaip ji mirė. Tai buvo žiauru, – sakė anūkas. – Tačiau kai mano širdį palietė užuojauta, vietą užėmė atleidimas. Žinojau, kad nuo to momento aš negalvosiu apie jos mirtį, tačiau regėsiu, kaip ji gyveno, kuo tikėjo, kokiu nuostabiu žmogumi ji buvo“.

B.Pelke bandė aplankyti P.Cooper 1986 metais, tačiau vienas su kitu jie susitiko tik po aštuonerių metų. Tarp jų užsimezgė draugystė, jie kiekvieną savaitę susirašinėjo laiškais. 1989 metais Indianos aukščiausiasis teismas paskelbė, kad P.Cooper mirties bausmė pakeista 60 metų kalėjimo.

B.Pelke teigė norintis padėti buvusiai kalinei adaptuotis už kalėjimo ribų.

„Tikiuosi, kad mes kartu kur nors nueisime, pavakarieniausime. Sakiau, kad išėjus jai iš kalėjimo, norėčiau nupirkti jai kompiuterį, o mano draugas nori nupirkti drabužių. Manau, mes susitiksime artimiausiu metu ir eisime apsipirkti“, – sakė jis.

B.Pelke teigė niekada neprašęs P.Cooper paaiškinti savo veiksmų, tačiau teigė, kad ši pati parodė gailestį dėl savo poelgio.

„Jei ji galėtų, sugrąžintų viską atgal, tačiau žino, kad su šia našta turi gyventi visą gyvenimą, – pasakojo anūkas. – Ji žino, kad visuomenė neteko kai ko vertingo. Ji nori pabandyti sugrąžinti. Ji nori dirbti su kitais jaunais žmonėmis, kad jie išvengtų panašių spąstų. Ji nori pabandyti sugrįžti į visuomenę“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius