-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįtikėtinas barbariškumas: „Islamo valstybė“ vaikus nukryžiuoja ir laidoja gyvus

„Islamo valstybės“ (IS) džihadistai, atrodo, stengiasi įrodyti, kad jie yra patys brutaliausi. Jie patys paviešino vaizdo medžiagas, kuriose – įkaitams nupjaunamos galvos, jie sudeginami gyvi, numetami iš didelio aukščio. Jungtinės Tautos (JT) skelbia, kad už kadro jų elgesys – dar kraupesnis. Anot JT, Irake džihadistai sistemiškai ir masiškai vykdo egzekucijas vaikams.
Kurdų vaikas
Kurdų vaikas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JT vaiko teisių komitetas pirmą kartą nuo 1998 metų ištyrė vaiko teisių padėtį Irake ir rado neįtikėtino žiaurumo įrodymų. Irake siautėjantys IS islamistai vaikus ima į vergiją, nukryžiuoja, užkasa gyvus, turinčius proto negalią – naudoja kaip savižudžius sprogdintojus arba gyvuosius skydus mūšiuose.

„Mes labai sunerimę dėl vaikų kankinimų ir žudymų, – sakė ekspertė Renate Winter. – Problemos mastas yra milžiniškas.“

Komitetas nustatė, kad religinėms ir etninėms mažumoms priklausantiems vaikams kyla ypač didelis pavojus būti nužudytiems arba paimtiems į seksualinę vergiją. 

Nuo pat IS siautėjimo pradžios vaikai yra verčiami jiems dirbti – jie tampa sargais, pasiuntiniais, šnipais, fronto linijose padeda medikams, verčiami filmuoti ir fotografuoti džihadistų vykdomus žiaurumus, galų gale – ir patys verčiami kovoti. Anot JT, daugelis šių vaikų yra traumuojami jų akyse nužudant tėvus. Jie naudojami ir propagandiniams tikslams - IS platina vaizdo medžiagą, kurioje rodoma, kaip vaikai ruošiami kariauti. Vienoje iš filmuotų medžiagų rodyta, kaip dviem įkaitams egzekuciją įvyko vaikas.

IS islamistai Irake rengia turgus, kuriuose pardavinėja vaikus ir moteris, kuriuos džihadistai paskui kankina ir prievartauja.

JT įspėjo, kad daug vaikų tampa ir netyčinėmis aukomis – jie žūva, kai bombarduojami miestai, miršta nuo dehidratacijos, bado, karščio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius