-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįtikėtini brakonieriavimo mastai: šalia Afrikos draustinio – 87 dramblių skerdenos

Netoli laukinės gamtos draustinio Botsvanoje (valstybė pietų Afrikoje) aptiktos 87 brakonierių nužudytų ir išmėsinėtų dramblių skerdenos, praneša independent.com. Laukinės gamtos išsaugojimu besirūpinanti organizacija tikina, kad juodojoje rinkoje itin išaugo suaugusių dramblių ilčių paklausa.
Drambliai Botsvanoje
Drambliai Botsvanoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dar visiškai „šviežius“ dramblių palaikus netoliese Okavango deltos laukinės gamtos draustinio atlikdami vyriausybės remiamus stebėjimus iš oro aptiko labdaringa organizacija, kuri rūpinasi laukinės gamtos išsaugojimu „Drambliai be sienų“ (angl. „Elephants Without Borders“).

Organizacijos teigimu, iš aptiktų išmėsinėtų dramblių skerdenų, matyti, kad taikytasi į jau suaugusius ir subrendusius dramblius, turinčius didžiausias iltis.

„Yra aiškus nurodymas juodojoje rinkoje, kad reikalingos didelių, subrendusių dramblių iltys. Ir aš įtariu, kad tokių dramblių iltys yra labai paklausios“, – tikina organizacijos „Drambliai be sienų“ vadovas Mike'as Chase'as.

Toks didelis aptiktas skerdenų kiekis kelia itin didelį susirūpinimą, mat organizacijos teigimu, tai rodo, kad čia šiuo metu brakonieriavimo mastai gali būti didžiausi visoje Afrikoje.

Skaičiuojama, kad Botsvanoje gyvena daugiausia dramblių visoje Afrikoje – apie 130 tūkst. ir ilgą laiką ši valstybė buvo laikoma kaip viena saugiausių prieglobsčio vietų laukiniams gyvūnams.

Vis dėlto brakonieriavimo grėsmė iškilo ir šiai valstybei, o dramblių žudymo mastai auga dideliu greičiu.

Pasak organizacijos „Drambliai be sienų“ vadovo M.Chase'o, panašios stebėjimo misijos 2014 metais metu buvo aptiktos tik 9 dramblių skerdenos.

Tokie kintantys skaičiai, anot M.Chase'o, gali rodyti nerimą keliančią tendenciją, kad brakonieriai persikelia į naujas teritorijas, kuomet sąlygos žudyti gyvūnus tampa per sunkios jiems įprastose teritorijose.

Ir nors kova su dramblių brakonieriavimu, anot organizacijos, davė naudos, kasmet dramblių populiacija vis mažėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius