-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 16 /18:42

Sugedusiame keltuve Gruzijoje buvęs lietuvis: „Buvo daug šauksmų, ašarų, kraujo“

Gruzijos Gudauri slidinėjimo kurorte sugedus keltuvui buvo sužeista mažiausiai dešimt žmonių. Tarp sužeistųjų buvo ir viena nėščia švedė. Anot įvykio vietoje buvusio lietuvio, nukentėjusiųjų sužeidimai gerokai rimtesni nei pranešama Gruzijos žiniasklaidoje.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Stopkadras

Sugedusiame keltuve buvęs lietuvis Gaudenis Kybartas teigia norėjęs pakilti į aukščiausią Gudauri kurorto viršukalnę, tačiau keltuvas staiga sustojo – perdegė variklis.

„Keltuvas pamažu pradėjo važiuoti žemyn ir tada labai greitai įsibėgėjo, žmonės buvo mėtomi į šonus. Tada keltuvas pradėjo daužytis į kitą keltuvą, žmonės buvo prispausti. Kokie penki žmonės tiesiog išskrido (iš keltuvo – red.) – buvo išmesti inercijos“, – 15min pasakojo G.Kybartas.

VIDEO: Sugedus keltuvui gelbėdami gyvybes slidininkai šoko iš 8 metrų aukščio

Anot nelaimės vietoje buvusio lietuvio, pamatęs žalojamus žmones, jis iš keltuvo išspyrė slides ir kartu su drauge iššoko maždaug iš septynių metrų aukščio.

Anot vietos žiniasklaidos, sunkiai sužeistų nėra, tačiau žmonės „patyrė šoką“. Vis dėlto G.Kybartas teigia, kad situacija – kur kas rimtesnė.

G.Kybartas: „Aš mačiau, kaip jie (keltuve buvę žmonės – red.) išskrido, kas koją susilaužė, kas prispausti buvo... Tai buvo rimta. Buvo didelis triukšmas, daug šauksmų, ašarų, kraujo. Apačioje buvo tikrai visko. Žmonės buvo mėtomi kaip iš centrifūgos. Sakoma, kai kurie žmonės skrido net iš dešimties metrų aukščio.“

„Aš mačiau, kaip jie (keltuve buvę žmonės – red.) išskrido, kas koją susilaužė, kas prispausti buvo... Tai buvo rimta. Buvo didelis triukšmas, daug šauksmų, ašarų, kraujo. Apačioje tikrai buvo visko. Žmonės buvo mėtomi kaip iš centrifūgos. Sakoma, kai kurie žmonės skrido net iš dešimties metrų aukščio“, – teigė G.Kybartas.

Nors pašnekovas iš keltuvo išsilaisvino iš karto, jo įstrigę draugai pagalbos laukė apie 2,5 val.

„Ištraukę prispaustus žmones, juos gabeno roges primenančiomis transporto priemonėmis, net malūnsparnio nepakėlė. Buvo pilna sniegomobilių, tačiau juos panaudojo tik trumpam pavėžėti. Malūnsparnis pirmadienį už pinigus kėlė (slidininkus – red.), o kai reikėjo gelbėti, malūnsparnio nebuvo“, – sakė jis.

Anot G.Kybarto, jis su draugais atsipirko nesunkiais sužeidimais – jaučia tik nestiprų skausmą.

„Jaučiame minimalius skausmus, nes vis tiek nukritom – kas ant nugaros, kas ant šono, kas ant kojų. Kaip galėjom, taip iš to keltuvo krapštėmės“, – pridūrė jis.

Socialiniuose tinkluose plintančiuose vaizdo įrašuose matyti, kaip panikuojantys žmonės bando „išsilaisvinti“ iš keltuvo.

„Vidaus reikalų ministerija iškėlė baudžiamąją bylą dėl saugumo normų spėjamo pažeidimo“, – sakė ekonomikos ministras Dimitrijus Kumsišvilis.

Sveikatos ministras Davidas Sergejenka sakė, kad turistai, tarp kurių buvo gruzinų, rusų, švedų ir ukrainiečių, rimtų sužeidimų nepatyrė.

„Du iš jų, viena jų – nėščia švedė, oro transportu perkelti į Tbilisį“, – pridūrė jis.

Gudauri slidinėjimas kurortas yra populiarus tarp žiemos pramogų mėgėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius