-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepalas dėl įtariamo kibernetinio sukčiavimo areštavo 122 Kinijos piliečius

Nepale daugiau kaip 100 Kinijos piliečių, turėjusių turistines vizas, buvo areštuoti dėl įtariamos kibernetinio sukčiavimo schemos, trečiadienį pranešė policija.
Sulaikyti kinai
Sulaikyti kinai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ši operacija yra didžiausias reidas, kada nors surengtas prieš užsienio piliečius.

Pasak pareigūnų, per pirmadienį devyniuose namuose sostinėje Katmandu surengtus koordinuotus reidus sulaikyti iš viso 122 Kinijos piliečiai, tarp jų aštuonios moterys.

Policija nurodė, kad namai buvo įrengti kaip bendrabučiai – juose buvo didelės virtuvės, daugiaaukštės lovos, eilėmis išrikiuoti darbo stalai.

„Įtariame, kad jie dalyvavo nusikalstamoje kibernetinėje veikloje. Tiriame įrodymus... o vėliau bus imtasi atitinkamų veiksmų“, – naujienų agentūrai AFP sakė Nepalo centrinio tyrimų biuro vadovas Nirajas Bahaduras Shahi.

Per reidus buvo konfiskuota daugiau kaip 700 mobiliųjų telefonų, 331 nešiojamasis kompiuteris ir beveik šimtas stacionarių kompiuterių. Policija taip pat paėmė daug USB laikmenų ir SIM kotelių.

Nepalas šią operaciją koordinavo su Kinijos viešojo saugumo ministerijos struktūromis, pridūrė N.B.Shahi.

Keliomis dienomis anksčiau daugiau kaip 340 Kinijos piliečių buvo suimti Filipinuose per reidą prieš neteisėtus lošimus.

Praeitą mėnesį dar beveik 700 šios šalies piliečių buvo suimti Malaizijoje, tarnyboms surengus didelę operaciją prieš internetinį sukčiavimą, susijusį su investavimu. Kol kas neaišku, ar šios operacijos yra susijusios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius