-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepale gelbėtojai iš po griuvėsių ištraukė gyvą paauglį, praėjus penkioms dienoms po žemės drebėjimo

Nepalo sostinėje Katmandu gelbėtojai ištraukė gyvą paauglį, kuris buvo įstrigęs po vieno namo griuvėsiais per penkiomis dienomis anksčiau šalį supurčiusį katastrofinį žemės drebėjimą.
Žemės drebėjimą Nepale išgyvenęs paauglys.
Žemės drebėjimą Nepale išgyvenęs paauglys. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Laukiantys žmonės džiaugsmingai šaukė, kai berniukas, kurio vardas kol kas neskelbiamas, buvo išneštas ant neštuvų. Jo veidas buvo apdulkėjęs, ant kaklo buvo uždėtas mėlynas įtvaras, o prie rankos prijungta lašinė. Berniukas atrodė apdujęs ir markstėsi nuo saulės šviesos.

„Tas 15-metis buvo išgelbėtas iš po viešbučio „Hilton Guesthouse“ griuvėsių, – sakė policijos atstovas Kamalas Singhas Bamas. – Laukiame daugiau detalių.“

JAV humanitarinės pagalbos organizacijos USAID gelbėtojai toje vietoje dirbo visą naktį, stengdamiesi išvaduoti po griuvėsiais rastą vaiką.

USAID gelbėtojų komandos vadovas Andrew Olvera prieš pradedant operaciją sakė, kad berniukas buvo nelabai giliai po griuvėsiais, bet buvo įstrigęs tarp dviejų sugriuvusio pastato aukštų.

„Jis nelabai giliai, bet aukštai susmuko, o berniukas įstrigo tarp jų“, – aiškino A.Olvera.

Paauglys buvo tarp blokų, kurie laikėsi tik ant susilanksčiusių gelžbetonio armatūros strypų. Dvi gelžbetoninės perdangų plokštės kabojo priekyje kaip užuolaidos.

„Visa ši operacija pavojinga, – pridūrė A.Olvera. – Bet tenka rizikuoti, kad ką nors pasiektum. Kad išgelbėtume žmogaus gyvybę, rizikuosime beveik bet kuo.“

Šis naujas stebuklingas išgelbėjimas yra dar viena iš retų gerų žinių mieste, kuriame po šeštadienį įvykusio žemės drebėjimo tvyrojo didelė neviltis ir sielvartas. Per šią katastrofą neturtingoje Himalajų kalnų šalyje žuvo daugiau negu 5,5 tūkst. žmonių.

Trečiadienį buvo pranešta, kad nepaliečių ir prancūzų gelbėtojų komanda ištraukė 28 metų Rišį Khanalą, kuris apie 80 valandų išbuvo įstrigęs vieno Katmandu daugiabučio griuvėsiuose tarp trijų kitų žmonių lavonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius