-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nepale intensyvinamos pagalbos operacijos – žemės drebėjimo aukų skaičius padidėjo iki 7 557

Nepalo pareigūnai antradienį nurodė, kad dedamos didelės pastangos suteikti pagalbą žmonėms, atskirtiems nuo pasaulio po smarkaus žemės drebėjimo, kai patvirtintų katastrofos aukų skaičius padidėjo iki 7 557.
Nepalas po žemės drebėjimo
Nepalas po žemės drebėjimo / „Scanpix“/AP nuotr.

Vyriausybė nurodė, kad daugiau negu 131,5 tūkst. Nepalo kariškių ir policijos pareigūnų dalyvauja didžiulio masto pagalbos operacijoje šioje didelėje Himalajų šalyje, padedant daugiau negu 100 užsieniečių pagalbos darbuotojų grupių.

Vyriausybė pripažino, kad po balandžio 25 dieną įvykusio žemės drebėjimo jos pajėgumai yra nepakankami, todėl vėluojama suteikti pagalbą, bet Vidaus reikalų ministerija, kad padėtis pradedama kontroliuoti.

„Padėtis šalyje palaipsniui tampa normali, nes pagalbos siuntos jau pasiekė svarbiausias, smarkiai nukentėjusias teritorijas“, – naujienų agentūrai AFP sakė VRM atstovas Laxmi Prasadas Dhakalas.

„Visi stengiasi grįžti prie įprasto gyvenimo, o visas mūsų vyriausybės mechanizmas dirba siekdamas užtikrinti, kad būtų teikiama visa pagalba, kol žmonės to norės ir kol jiems to reikės. Stengiamės iš visų jėgų“, – aiškino jis.

Nacionalinis kritinių operacijų centras nurodė, kad žuvusiųjų padaugėjo iki 7 557, o dar 14 536 žmonės buvo sužeisti per 7,8 balo žemės drebėjimą, kuris pagal aukų skaičių buvo didžiausia katastrofa Nepale per daugiau negu 80 metų.

Per šį žemės drebėjimą dar per 100 žmonių žuvo kaimyninėje Indijoje ir Kinijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius