Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepale nuo kalnų kelio nuslydus perpildytam autobusui žuvo 14 žmonių

Antradienį Nepale nuo kalnų kelio nuslydus perpildytam autobusui žuvo mažiausiai 14 žmonių, pranešė pareigūnai. Autobusas vežė keleivius ir viduje, ir ant stogo, nurodė Dhadingo rajono administracijos pareigūnas Toranas Parajuli. Jis sakė, kad kelias vietomis buvo padengtas nuošliaužų purvu, o nelaimė greičiausiai įvyko autobuso vairuotojui bandant išvengti kliūčių.
Kalnai auštant
Kalnai auštant / „Gipsy Tears“ nuotr.

Autobusas nuslydo nuo kelio šalia Lapang Phedi kaimo, esančio 120 km į vakarus nuo sostinės Katmandu. Jis vartėsi apie 300 metrų, kol sustojo ant Ankhu upės krantų.

T.Parajuli sakė, kad į įvykio vietą nuvyko gelbėtojai. Mažiausiai devyni žmonės buvo sužeisti. Juos paimti buvo išsiųstas sraigtasparnis iš Katmandu.

Autobusas važiavo vietiniu maršrutu ir vežė Nepalo gyventojus. Jis buvo neįprastai pilnas, nes šią savaitę žmonės vyksta į savo gimtuosius kaimus prieš hinduistų šventę Dašahrą, prasidėsiančią šeštadienį.

Nepale, kur dominuojanti religija yra hinduizmas, ši dvi savaites trunkanti šventė yra pati svarbiausia.

Nepale draudžiama keliauti ant autobuso stogo, tačiau policija neprižiūri kaimo kelių. Šioje Himalajų šalyje eismo įvykiai dažniausiai nutinka dėl blogai prižiūrimų kelių ir prastos automobilių techninės būklės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius