Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 29 /13:52

Nepalo kalnuose dingo 22 žmones skraidinęs lėktuvas

Nepalo kalnuose dingo lėktuvas, kuriame buvo 22 žmonės, sekmadienį pranešė policija ir oro bendrovė.
„Tara Air“ lėktuvas „Twin Otter“
„Tara Air“ lėktuvas „Twin Otter“ / Wikipedia.org nuotr.

Ryšys su dvimotoriu turbopropeleriniu lėktuvu „Twin Otter“ nutrūko neilgai trukus po to, kai orlaivis 9 val. 55 min. vietos (7 val. 10 min. Lietuvos) laiku pakilo iš oro uosto vakariniame Pokaros mieste.

„Prarastas ryšys su vidaus reiso lėktuvu, skridusiu į Džomsomą iš Pokaros“, – naujienų agentūrai AFP sakė oro bendrovės „Tara Air“ atstovas Sudarshanas Bartaula. Pasak jo orlaivyje buvo 19 keleivių ir trys įgulos nariai.

Vienas policijos pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, sakė žurnalistams, kad tarp lėktuvo keleivių yra šeši užsieniečiai – keturi Indijos ir du Vokietijos piliečiai.

Vidaus reikalų ministerijos atstovas Phanindra Mani Pokharelas sakė, kad ieškoti dingusio lėktuvo buvo pasiųsti du sraigtasparniai, bet pridūrė, kad šiuo metu matomumas prastas.

„Blogi orai tikriausiai trikdys paieškų operaciją. Matomumas toks prastas, kad nieko neįmanoma įžiūrėti“, – sakė Ph.M.Pokharelas.

Pastarąsias kelias dienas šiame regione lijo, bet skrydžiai vyko pagal įprastą tvarkaraštį. Šiuo maršrutu skrendantys lėktuvai turi praskristi tarp kalnų ir nusileisti slėnyje.

Tarp žygeivių populiarus Himalajų kalnų miestelis Džomsomas yra maždaug už 20 min. skrydžio nuo Pokaros, esančios į vakarus nuo Katmandu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius