-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nepatekęs į Krymą Lietuvos ambasadorius ESBO Giedrius Čekuolis: „Rusijos kariuomenė vykdo okupaciją“

Lietuvos ambasadoriui Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijoje (ESBO) Giedriui Čekuoliui nepavyksta patekti į Ukrainos Krymo regioną. Diplomatas tai vadina dar vienu įrodymu, kad Rusijos karinės pajėgos faktiškai vykdo Krymo okupaciją.
Giedrius Čekuolis
Giedrius Čekuolis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Ambasadorius BNS sakė, kad antradienį lėktuvui, kuriuo jis skrido, leidžiantis Simferopolyje buvo duotas įsakymas apsisukti ir grįžti atgal, trečiadienio rytiniai skrydžiai taip pat atšaukti, o susisiekimas automobiliais ir traukiniais blokuojamas jau ilgesnį laiką.

Tikrai bandysime vėl patekti, bet vakarykštis oro erdvės uždarymas rodo, kad toliau eskaluojama situacija ir įtampa, ir faktiškai Rusijos karinių pajėgų vykdoma Krymo okupacija, – kalbėjo diplomatas.

„Vakar norėjome nuskristi į Simferopolį, nes ukrainiečiai teigia, kad labai svarbu turėti tarptautinių stebėtojų, diplomatų, žurnalistų ne tik Kijeve, bet ir tuose karštuose taškuose. Išskridome, tačiau kai lėktuvas ėmė leistis Simferopolyje, lėktuvo vadui buvo duotas nurodymas apsisukti ir grįžti į Kijevą,“ – BNS telefonu iš Kijevo trečiadienį sakė ambasadorius.

„Tikrai bandysime vėl patekti, bet vakarykštis oro erdvės uždarymas rodo, kad toliau eskaluojama situacija ir įtampa, ir faktiškai Rusijos kariuomenės vykdoma Krymo okupacija,“ – kalbėjo diplomatas.

Šiuo metu Krymo srityje yra Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Petras Vaitiekūnas.

Prorusiška Krymo valdžia savaitgalį organizuoja referendumą dėl prisijungimo prie Rusijos. Vakarai šį balsavimą vadina neteisėtu ir grasina Rusijai įvesti sankcijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius