Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Charkove riaušes kelia žmonės, susiję su Regionų partija ir Viktoro Janukovyčiaus „šeima“

„Separatistinės sumaišties“ bangas Charkove (Ukraina) kelia žmonės, susiję su Viktoro Janukovyčiaus „šeima“, Vladimiro Putino pasekėju Viktoru Medvedčuku ir Regionų partijos atstovu Olegu Cariovu, skelbia naujienų agentūra „Unian“.
Prorusiški separatistai Lugansko mieste
Prorusiški separatistai Lugansko mieste / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kovo pradžioje Charkove buvo įsteigta nauja organizacija – „Charkovo miesto gynėjai“. Ją įkūrė Sergejus Judajevas, Jegoras Logvinovas ir Artiomas Trofimovas, kurie prieš Rusijos televizijos kanalo kameras paskelbė liaudies respubliką.

Vėliau prie jų prisijungė Genadijus Makarovas ir Igoris Masalovas. Pirmasis, anot specialiųjų tarnybų, dažnai lankosi pas įtakingus žmones į Rusiją. Jis organizavo Olego Cariovo, kuris siejamas su Kremliumi, vizitą į Charkovą.

Dar vienas Charkovo miesto „gynėjas“ I.Masalovas – taip pat O.Cariovo ir Vadimo Kolesničkos bičiulis. Anksčiau jis buvo „Rusijos bloke“, dabar – Regionų partijos deputato Dmitrijaus Šencovo padėjėjas. Mieste jis lankosi pas vietos judėjimo „Ukrainos pasirinkimas“ lyderius Vitalijų Satarovą ir Viačeslavą Guliajevą.

Prie separatistų taip pat prisijungė Konstantinas Dolgovas, siejamas su komunistais. Šalies suverenitetą griauna ir komunistai, kurie ne mažiau aktyvūs nei Donecke ar Luhanske. Pagrindinė problema Charkove – vis dar iš dalies Viktoro Janukovyčiaus komandos kontroliuojamos milicijos sabotažas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius