Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neramumai plečiasi: demonstracijos ir riaušės vyksta Turkijoje ir Jemene (nuotraukos)

Jemene vyko protesto demonstracijos, kurių dalyviai ragino šalies vyriausybę atsistatydinti. Masinės demonstracijos vyksta ir Turkijoje.
Neramumai Jemene
Neramumai Jemene / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dešimtys tūkstančių demonstrantų ketvirtadienį žygiavo keleto Jemeno miesto gatvėmis, skanduodami šūkius, nukreiptus prieš autokratinį šalies prezidentą, svarbų JAV sąjungininką kovojant su islamistais.

Demonstracijos vyko taip pat šalies sostinėje Sanoje. Pietuose esančiame Adene įvyko protestuotojų susidūrimai su saugumo pajėgomis.

Pasak liudininkų, policija, siekdama išvaikyti vienos protesto akcijos dalyvius, atidengė ugnį ir paleido ašarines dujas. Saugumo pareigūnai patvirtino, kad vieno policininkų sužeisto demonstranto būklė sunki. Dar du protestuotojai nukentėjo rytiniame Mukalos mieste, tačiau kol kas nėra smulkesnės informacijos.

Sanoje tūkstančiai vyriausybės priešininkų susirėmė su prezidento Ali Abdullah Saleho šalininkais. Tačiau muštynės policijos pastangomis buvo sutramdytos, o apie nukentėjusius asmenis pranešimų kol kas negauta.

30 metų šalį valdantis prezidentas Ali Abdullah Salehas anksčiau pareiškė, kad nepratęs savo prezidentinių įgaliojimų, taip pat neperduos savo įgaliojimų sūnui. Šalyje taip pat vyko prezidento rėmėjų demonstracijos. 

Tūkstančiai protestuoja Turkijoje

Tuo tarpu apie 10 tūkst. žmonių išėjo į Turkijos sostinės Ankaros gatves protestuodami prieš darbo įstatymo, kurį parlamentui svarstyti perdavė vyriausybė, reformą, ketvirtadienį pranešė naujienų agentūra EFE.

Sostinės centre sutelkta tūkstančiai policininkų, užtvėrusių įėjimus į centrinę Kizilajaus aikštę netoli parlamento.

Demonstrantų ir policijos susirėmimai prasidėjo netrukus po to, kai buvo užtvertos gatvės prie parlamento. Protestuojantieji apmėtė teisėsaugos pareigūnus akmenimis. Policininkai atsakė vandens patrankos čiurkšlėmis ir ašarinėmis dujomis.

Protesto akcijoje, beje, dalyvavo ir 60 opozicinės Liaudies respublikonų partijos deputatų.

Turkijos vidaus reikalų ministras Besiras Atalay šią protesto akciją pavadino neteisėta. Pasak jo, valdžia draudžia demonstracijas prie parlamento pastato.

Kiek žmonių nukentėjo, nežinoma. Pasak naujienų agentūros EFE, kai kurie demonstrantai buvo sužeisti į galvą.

Darbo įstatymų reforma numato minimalaus atlyginimo jaunimui sumažinimą, taip pat galimybę priimti į tarnybą asmenis, neturinčius socialinio draudimo liudijimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius