-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neramumų apimtame Mineapolyje darbo metu sulaikyta CNN reporterių komanda

JAV policija penktadienį sulaikė televizijos CNN reporterių komandą, tiesiogiai nušvietinėjusią įvykius Mineapolio mieste, kur prieš kelias dienas įsiplieskė riaušės dėl vieno afroamerikiečio žūties jį sulaikant policijai.
Neramumai Mineapolyje
Neramumai Mineapolyje / „Scanpix“/AP nuotr.

Komanda vėliau buvo paleista.

Televizijos tinklas paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip Omaras Jimenezas ramiai kalbasi su lazdomis ginkluotais riaušių policininkais, o paskui nuvedamas surakintas antrankiais.

„Gal galėtumėte man pasakyti, kodėl esu suimamas, pareigūne? – sako O.Jimenezas. – Kodėl esu suimamas, pareigūne?“

Įraše negirdėti jokio atsakymo.

VIDEO: Automobilis tyčia rėžėsi į minią, kur vyko protestas prieš Mineapolio policijos brutalumą, pareigūnui nužudžius juodaodį

Pasak CNN, taip pat buvo sulaikyti su šiuo korespondentu dirbę prodiuseris ir kameros operatorius.

Anksčiau, kai Minesotos valstijos policija apsupo O.Jimenezą, kol jis pranešinėjo apie įvykius, reporteris kalbėjo su pareigūnais ir pareiškė norįs su jais bendradarbiauti.

„Eisime visur, kur norėtumėt, kad nueitumėm“, – sakė juodaodis O.Jimenezas. CNN socialiniame tinkle „Twtitter“ pareiškė, kad riaušių vietoje taip pat dirbo baltaodis žurnalistas, bet jis esą nebuvo sulaikytas.

O.Jimenezas pasirodė eteryje vėliau penktadienį, policijai jį paleidus. Anot CNN, Minesotos gubernatorius Tim Walzas atsiprašė tinklo.

Anksčiau CNN paskelbė pareiškimą, kuriuo pasmerkė policijos veiksmus.

„CNN reporteris ir jo prodiuserių komanda šį rytą buvo areštuoti Mineapolyje už tai, kad atliko savo darbą, nors ir prisistatė – tai akivaizdus Pirmosios pataisos jiems suteiktų teisių pažeidimas“, – pabrėžė tinklas.

O.Jimenezas lankėsi mieste, nušviesdamas trečią naktį iš eilės trukusias riaušes, įsiplieskusias žuvus George'ui Floydui, suimtam dėl įtariamo mėginimo atsiskaityti parduotuvėje padirbtu banknotu.

Praeivio nufilmuotame vaizdo įraše matyti, kad baltasis pareigūnas Derekas Chauvinas keliu spaudė įtariamojo kaklą, o G.Floydas sakė negalįs kvėpuoti. Bėgant minutėms G.Floydas pamažu liovėsi kalbėjęs ir judėjęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius