Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neramumų apimtuose Minesotos miestuose dislokuota 500 Nacionalinės gvardijos karių

JAV šiauriniuose Mineapolio ir Sent Polo miestuose buvo dislokuota 500 Nacionalinės gvardijos karių ir lakūnų, tarnyboms stengiantis numalšinti tris naktis iš eilės vykusius audringus protestus dėl vieno afroamerikiečio žūties jį sulaikant policijai, penktadienį pranešė ši sukarinta struktūra.
Protestas Mineapolyje
Protestas Mineapolyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Mūsų kariai apmokyti saugoti gyvybes, apsaugoti turtą ir užtikrinti žmonių teisę taikiai demonstruoti“, – sakė Minesotos nacionalinės gvardijos generolas majoras Jonas Jensenas.

Pajėgos buvo pradėtos dislokuoti praeitą naktį, riaušininkams nuniokojus ir padegus dešimtis pastatų Miniapolyje ir šalia jo esančiame Sen Pole, kilus įtūžiui dėl policijos žiauraus elgesio su afroamerikiečiais.

VIDEO: Automobilis tyčia rėžėsi į minią, kur vyko protestas prieš Mineapolio policijos brutalumą, pareigūnui nužudžius juodaodį

Nacionalinės gvardijos kariai nuo penktadienio ryto budi pamainomis, padėdami vietos ir valstijos policijai palaikyti tvarką.

„Nacionalinė gvardija teiks pagalbą civilinėms tarnybos, kiek bus nurodyta, siekiant užtikrinti žmonių ir turto saugumą“, – pažymėjo kariškiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius