-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje nukrito 71 žmogų skraidinęs lėktuvas: paskelbtas katastrofos akimirkos vaizdo įrašas

Sekmadienį Maskvos regione sudužo bendrovės „Saratov Airlines“ lėktuvas, kuriuo iš sostinės į Orską skrido 71 žmogus. Dėl katastrofos pradėtas tyrimas.
Katastrofos akimirka
Katastrofos akimirka / Kadras iš vaizdo medžiagos

Sekmadienio popietę pranešta, kad bendrovės „Saratov Airlines“ lėktuvas „Antonov An-148“, pakilęs iš Maskvos Domodedovo oro uosto, dingo iš radiolokatorių ekranų.

Lėktuvu skrido 71 žmogus – 6 iš jų yra įgulos nariai.

VIDEO: Rusijoje nukrito 71 žmogų skraidinęs lėktuvas: išgyvenusiųjų nėra

Liudininkai gelbėjimo tarnyboms pranešė, kad lauke Ramenskojės rajone liepsnodamas nukrito lėktuvas.

Netrukus Rusijos pareigūnai paskelbė, kad rado lėktuvo nuolaužas.

Dėl katastrofos Rusijos pareigūnai pradėjo tyrimą.

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Paskelbtas katastrofos video

22:57

Internete plinta vaizdo įrašas, kuriame, kaip teigiama, užfiksuota akimirka, kai lėktuvas „An-148“ rėžėsi į žemę. Vaizdą užfiksavusi kamera buvo pritaisyta prie gyvenamojo namo.

Visgi ar įraše tikrai užfiksuota šios katastrofos akimirka – oficialiai nepatvirtinta.

VIDEO: „An-148“ katastrofos akimirka

 

Lėktuvas buvo tinkamas skrydžiams

20:45

„An-148“ lėktuvui tinkamumo skrydžiams pažymėjimas buvo išduotas iki 2018 metų birželio 1 dienos. Pažymėjimas išduotas 2016 metų birželio 2 dieną, nurodo ITAR-TASS.

Tuo tarpu gelbėtojai randa vis daugiau lėktuvo keleivių daiktų, tarp jų yra keletas asmens tapatybes nurodančių dokumentų, tačiau paieškas sunkina oro sąlygos. Pranešama, kad katastrofos vietoje tvyro ugnies kvapas, ant sniego matyti ugnies pėdsakai.

Kazachstano pilietis?

20:00 Atnaujinta 20:22

Kazachstano Užsienio reikalų ministerija tikrino informaciją, ar tarp žuvusiųjų per katastrofą nebuvo Kazachstano piliečio. Tačiau informacija nepasitvirtino. Pasak ITAR-TASS agentūros, Kazachstano ministerija išplatino paneigimą.

Lėktuvu skrido Šveicarijos pilietis

19:03

Netoli Rusijos sostinės sekmadienį dužusiu keleivinio „Saratov Airlines“ lėktuvu skrido Šveicarijos pilietis, pranešė Orsko administracijos atstovė spaudai Jelena Abramova.

„Lėktuvu skrido Šveicarijos pilietis, planavęs dalyvauti naujo „Orsknefteorgsintez“ fabriko bloko atidaryme“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė ji.

Pareigūnė teigė, kad jauniausiam lėktuvu skridusiam keleiviui buvo penkeri, o informacija apie nelaimės metu žuvusį trylikametį šiuo metu tikrinama.

Gavo pranešimą apie gedimą

18:42

ITAR-TASS nurodo, kad iš įgulos buvo sulaukta pranešimų apie lėktuvo gedimą. Koks tai gedimas, neatskleidžiama.

Dvi versijos

18:30

Kol kas keliamos dvi katastrofos versijos: žmogaus faktorius ir lėktuvo techninė būklė.

Kaip sakė tyrimų komisijos atstovė Svetlana Petrenko, tyrėjai dirba plačiai – Saratove, Orske, Orenburge, Domodedevo oro uoste. Tyrime analizuojami bendrovės „Saratov Airlines“ dokumentai, apklausiami jos darbuotojai. Aiškinamasi, kurie darbuotojai Domodedevo oro uoste prieš skrydį apžiūrėjo lėktuvą.
 

Tarp aukų – trys užsieniečiai

18:22

Paskelbta daugiau informacijos apie žuvusiuosius.

Tarp 71-os aukos – trys vaikai. Naujausiais duomenimis, lėktuve buvo ir trys užsienio valstybių piliečiai, nurodo ITAR-TASS agentūra. Kokios jų pilietybės – neskelbiama.

Rusijos prokuratūra anksčiau skelbė, kad dėl įvykio iškelta baudžiamojo byla.

Gedulo diena

18:16

Orenburgo srities valdžia pirmadienį paskelbė gedulo diena.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lėktuvu skrido 71 žmogus
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lėktuvu skrido 71 žmogus

 

Užuojautą paskelbė premjeras S.Skvernelis

18:12

Lietuvos premjeras Saulius Skvernelis pareiškė užuojautą Rusijos žmonėms dėl sekmadienio popietę šioje šalyje įvykusios lėktuvo katastrofos.

„Lietuvos Vyriausybės vardu reiškiu gilią užuojautą dėl daugybės žmonių gyvybių nusinešusios  lėktuvo katastrofos Maskvos regione. Žuvusiųjų artimiesiems linkiu tvirtybės ir vienybės šią sunkią netekties valandą“, – teigiama išplatintame pranešime.

Atšaukė kelionę

18:11

Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas paskelbė, kad Vladimiras Putinas dėl tragedijos atšaukė suplanuotą vizitą Sočyje ir liks dirbti Maskvoje, jog galėtų iš arti stebėti komisijos darbą.

 

Visi žuvo

17:46

Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos interneto tinklapyje paskelbtas sekmadienį Pamaskvėje sudužusio lėktuvo keleivių ir įgulos narių sąrašas.

Remiantis šiuo sąrašu, lėktuvu skrido 71 žmogus: 65 keleiviai ir šeši įgulos nariai. Orenburgo srities gubernatoriaus atstovas kiek anksčiau pranešė, visi sudužusio lėktuvo keleiviai buvo iš šios srities. Pasak jo, kitų Rusijos sričių gyventojų ar užsieniečių jame nebuvo.

Antras incidentas

17:40

Gazeta.ru primena, kad ši katastrofa yra antra, kurią patyrė „An-148“ tipo lėktuvas. Pirmoji nelaimė užfiksuota 2011 metais per bandomąjį skrydį. Tuomet avarijos metu žuvo šeši žmonės.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lėktuvas „Antonov An-148“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lėktuvas „Antonov An-148“

 

D.Grybauskaitė pareiškė užuojautą dėl lėktuvo katastrofos Rusijoje

17:28

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė užuojautą Rusijos žmonėms dėl daugybę gyvybių nusinešusios lėktuvo katastrofos.

Prezidentūros išplatintame pranešime šalies vadovė palinkėjo stiprybės aukų šeimoms ir artimiesiems.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė

 

Draudimo išmokos sieks apie 2 mln. rublių

17:23

Darbo ministerijos vadovas Maksim Topilinas paskelbė, kad visi lėktuvu skristi žmonės buvo apdrausti. Draudimo išmokos sieks apie 2 mln. rublių.

Rasta juodoji dėžė

17:16

Katastrofos vietoje rasta juodoji dėžė.

Nesusidūrė su sraigtasparniu

17:14

Kai kurios žiniasklaidos priemonės prieš tai pranešė, kad lėktuvas „An-148“ galėjo susidurti su sraigtasparniu.

„Gelbėtojai nerado jokių sraigtasparnio nuolaužų,“ - naujienų agentūrai „Interfax“ sakė ministerijos atstovas.

Rusijos paštas kiek anksčiau pranešė, kad lėktuvo katastrofa niekaip nesusijusi su šia bendrove.

„Rusijos paštas paneigia šią informaciją. Rusijos paštas neturi nieko bendra su šia situacija. Rusijos paštas naudoja du lėktuvus „Tu-204-S,“ – pranešė bendrovės spaudos tarnyba, komentuodama informaciją, kad „An-148“ galėjo susidurti su Rusijos pašto sraigtasparniu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lėktuvu skrido 71 žmogus
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lėktuvu skrido 71 žmogus

 

Orsko oro uoste renkasi per lėktuvo katastrofą Pamaskvėje žuvusių žmonių artimieji

17:08

Rusijos Orenburgo srities miesto Orsko oro uoste renkasi žmonių, žuvusių sekmadienį Pamaskvėje sudužus keleiviniam lėktuvui, artimieji, agentūrai „Interfax“ pranešė oro uosto darbuotojai.

Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos atstovai sakė, kad Orsko oro uoste dirba penkios greitosios pagalbos brigados ir psichologai.

Neprašė leidimo leistis Žukovske

17:04

Rusijos žiniasklaidoje buvo pasirodžiusi žinia, kad lėktuvas prašė leidimo leistis Žukovske esančiame oro uoste. Teigta, kad jis patyrė gedimą, tačiau ši informacija paneigta.

Fotogalerija: lėktuvo nuolaužos

16:51

Užsieniečių lėktuve nebuvo

16:43

Pirminiais duomenimis, katastrofą patyrusiame lėktuve nebuvo užsienio valstybių piliečių. Teigiama, kad visi lėktuve buvo žmonės – Rusijos Orenburgo srities gyventojai.

Vaizdai iš katastrofos vietos

16:39

Socialiniuose tinkluose plinta pirmosios nuotraukos ir vaizdo įrašai, kuriuose užfiksuotos lėktuvo nuolaužos.

 

Ieško juodųjų dėžių

16:37

Rusijos nepaprastųjų situacijų ministras Vladimiras Pučkovas ragina imti griežtų veiksmų analizuojant katastrofos vietą, esant poreikiui pasitelkti ir bepilotes skraidykles, vadinamuosius dronus, kad kuo greičiau būtų rastos lėktuvo juodosios dėžės.

2016-ųjų katastrofos

16:14

Pastarąjį kartą Rusiją tokio mąsto katastrofa sukrėtė 2016 metais, kai gruodį sudužo Aleksandrovo ansamblį skraidinęs Gynybos ministerijos keleivinis lėktuvas Tu-154. Tuomet žuvo 92 žmonės. Tyrimą atlikusi komisija vėliau paskelbė, kad nelaimė tikriausiai įvyko sutrikus piloto orientacijai.

Tų pačių metų kovą Rostove prie Dono oro uoste sudužo lėktuvas Boeing 737-800. Per katastrofą žuvo visi lėktuve buvo žmonės – 62.

 

Pagamintas 2010 metais

16:05

Sudužęs „Saratov Airlines“ lėktuvas „Antonov An-148“ buvo pagamintas 2010 metais, skelbia ITAR-TASS agentūra. Jį pastatė Voronežo orlaivių statybos asociacija. Ji pranešė, kad po katastrofos taip pat suburs specialią tyrimo komisiją.

Gelbėtojams teko eiti pėsčiomis

15:27

Rusų lėktuvo katastrofos vietoje Maskvos regione rasta daug žuvusiųjų, naujienų agentūrai „Interfax“ sakė informuotas šaltinis.

„(Įvykio) vietoje daug kūnų ir palaikų fragmentų“, – sakė jis.

Gelbėtojų automobiliai negalėjo pasiekti katastrofos vietos – gelbėtojams iki jos teko eiti pėsčiomis, sakė šaltinis.

Rusijos transporto ministerija pranešė dėl lėktuvo katastrofos tirianti kelias versijas, įskaitant oro sąlygas ir žmogiškąjį faktorių. Meteorologai nurodė, kad tame rajone snigo, buvo debesuota, pūtė nestiprus vėjas.

Nesitikima rasti išgyvenusiųjų

15:21

Socialiniuose tinkluose plinta  „Antonov An-148“ skrydžio žemėlapis.

Vis garsiau kalbama, kad yra beveik netikima, kad kas nors iš lėktuve buvusių žmonių išgyveno šią katastrofą. Jau anksčiau „Interfax“ šaltiniai skelbė: „Įgula ir keleiviai neturėjo galimybių išgyventi.“

Oro uosto darbas nesutriko

15:14

Rusijos Domodedevo oro uosto, iš kurio pakilo lėktuvas, darbas nesutriko. Skrydžiai toliau vyksta.

Tuo tarpu Rusijos prokuratūra pradėjo dispečerių patikrinimą. Aiškinamasi, ar sudužęs lėktuvas prieš skrydį buvo tinkamai apžiūrėtas.

Rastos nuolaužos

15:07

Rusijos pareigūnai oficialiai patvirtino, kad rastos lėktuvo nuolaužos.

Dėl įvykio pradėtas tyrimas. Neoficialiai teigiama, kad dėl katastrofos kaltos oro sąlygos, tačiau neatmetama ir žmogiškojo faktoriaus tikimybė.

Kol kas apie galimai išgyvenusius keleivius ar įgulos narius – nepranešama.

Paskutinis atnaujinimas 2018-02-11 15:07
VIDEO: Didžiausios pasaulį sukrėtusios lėktuvų katastrofos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius