Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nerimaujančius dėl „Brexit“ lenkų slaugytojus vilioja Vokietija

Dėl „Brexit“ chaoso susirūpinusiems lenkų slaugytojams Vokietija siūlo išeitį. Viena Dusseldorfo ligoninė pasidalijo kvietimu persikelti iš Jungtinės Karalystės ir pažadėjo ne tik geresnį uždarbį, bet ir orą bei trumpesnį kelią namo. Ligoninės atstovai teigia, kad darbuotojų Vokietijos ligoninėse trūksta ir tikisi, kad britai neįsižeis.
Nacionalininiame vėžio institute
Nacionalininiame vėžio institute / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Jaudinatės dėl „Brexit“? Atvykite į Vokietiją“, – toks šūkis dar prieš mėnesį paskelbtas viename lenkų bendruomenės Jungtinėje Karalystėje laikraštyje. Po antrašte – kvietimas lenkų slaugėms ir slaugams atvykti į Dusseldorfo universitetinę ligoninę.

„Išgirdome lenkų bendruomenės nerimą dėl „Brexit“. Dusseldorfo ligoninė nori išnaudoti šią galimybę. Su šypsena, žinoma, kaip matėte reklamoje. Siūlome ir geresnį maistą, ir geresnį orą, ir trumpesnį kelią namo, į Lenkiją“, – sakė Dusseldorfo ligoninės slaugos direktorius Torstenas Rantzschas.

Tiesa, Dusseldorfo ligoninės slaugos direktorius tikina, kad taip bandoma ne tik pasinaudoti galimybe, bet ir ištiesti ranką kaimynei.

„Tai susiję ne tik su pačiu „Brexit“. Tiesiog lenkų kolegoms norime pasiūlyti alternatyvą, pirmiausia dėl Europos Sąjungos narės saugumo“, – kalbėjo T.Rantzschas.

Europos Sąjungos piliečiai, dirbantys ir gyvenantys Jungtinėje Karalystėje, pagal Bendrijos laisvo judėjimo taisykles – vis dar nežinioje. Dusseldorfo ligoninės atstovas svarsto, kad vietos norintiems dirbti imigrantams pakaks ne tik jo įstaigoje, bet ir visoje Vokietijoje.

„Sutarėme su profsąjungomis, kad čia įdarbinsime 140 slaugytojų. Priėmėme 45, tad beveik 100 vietų vis dar laisvos. Šalies mastu medicinos įstaigose trūksta maždaug 70 tūkst. slaugytojų“, – pasakojo T.Rantzschas.

Dalis Diuseldorfe dirbančių slaugytojų yra atvykę iš kitų ES šalių. Per pastaruosius 7 metus ir Diuseldorfo, ir kitos Vokietijos ligoninės ėmė ieškoti darbuotojų Ispanijoje, Italijoje ar Vengrijoje.

Skaičiuojama, kad nuo įstojimo į ES 2004 m., maždaug 20 tūkst. Lenkijos slaugytojų išvyko dirbti į Vakarų valstybes, tarp jų ir į Jungtinę Karalystę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius