Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nerimaujant dėl kiaulių gripo protrūkio, prisaikdinta nauja JAV sveikatos apsaugos sekretorė

Pasauliui vis labiau būgštaujant dėl kilusio kiaulių gripo protrūkio, antradienį buvo prisaikdinta naujoji JAV prezidento Baracko Obamos administracijos sveikatos ir socialinio aprūpinimo sekretorė Kathleen Sebelius.
Kathleen Sebelius
Kathleen Sebelius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kiek anksčiau antradienį K.Sebelius paskyrimui į šį postą pritarė Senatas.

Įstatymų leidėjai 65 balsais prieš 31 patvirtino jos kandidatūrą būgštaujant, kad jei vyriausybėje nebus už sveikatą atsakingų aukščiausio rango pareigūnų, tai gali rimtai apsunkinti pastangas efektyviai kovoti su pavojingos ligos protrūkiu.

Po balsavimo Senate buvusi Kanzaso gubernatorė iš karto atskrido į Vašingtoną ir Baltųjų rūmų Ovaliniame kabinete davė priesaiką šalia stovint prezidentui B.Obamai.

„Mes norėjome, kad ji iš karto būtų prisaikdinta, nes susidūrėme su rimtu iššūkiu visuomenės sveikatai, kuris reikalauja skubaus jos dėmesio. Šis iššūkis – tai viruso H1N1protrūkis, kuris pirmiausia buvo užregistruotas Meksikoje, o dabar mes turime daugiau nei dešimt susirgimo atvejų čia, Jungtinėse Valstijose", – po prisaikdinimo ceremonijos žurnalistams sakė B.Obama.

K.Sebelius per jos kandidatūros svarstymą lengvai atsakė į kelis pradinius senatorių klausimus apie savo finansus, įskaitant mokesčių grąžinimą. Rimtesnio puolimo ji sulaukė atskleidusi, kad jos kampanijai lėšų skyrė gydytojas, kuris įtariamas daręs abortus vėlesnėje nėštumo stadijoje.

K.Sebelius paskyrimas buvo patvirtintas, kai per balsavimą prie 54 demokratų prisijungė du nepriklausomi senatoriai ir devyni respublikonai. Prieš jos kandidatūrą balsavo 31 respublikonas. Trys įstatymų leidėjai nebalsavo.

Iš pradžių prezidentas sveikatos ir socialinio aprūpinimo sekretoriaus postą siūlė buvusiam Senato demokratų lyderiui Tomui Daschle'ui, tačiau jis vasario pradžioje jo atsisakė kilus kontroversijai dėl jo nesumokėtų mokesčių.

K.Sebelius užėmė paskutinį laisvą postą B.Obamos kabinete. Ji buvo paskirta 99-ąją B.Obamos prezidentavimo dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius