Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nėščiai britei – mirties bausmė

Laose už narkotikų gabenimą pagautai kūdikio besilaukiančiai britei gresia mirties bausmė sušaudant, jei teismas pripažins ją kalta, rašo „Sky News“.
Nėštumas
Nėštumas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

20-metė Samantha Orobator iš Londono buvo sulaikyta jau beveik prieš devynis mėnesius. Tuomet ji ketino grįžti į Jungtinę Karalystę. Tarp merginos daiktų buvo rasta 680 gramų heroino.

Nors teismas turėjo prasidėti pirmadienį, jis buvo atidėtas. O nėščia mergina, kuri kalėjime praleido beveik devynis mėnesius, iki šiol neturėjo progos susitikti su advokatu.

Britų vicekonsulas kaimyniniame Tailande išskrido į Laosą, kad susitikų su mergina ir garantuotų, jog ji gaus visą reikiamą teisinę pagalbą.

Kalėjimas, kuriame laikoma britė, garsėja žiaurumu ir baisiomis sąlygomis. Pavyzdžiui, keturių kvadratinių metrų kameroje gyvena iki šešių kalinių, kasdieninis maisto racionas susideda iš dviejų dubenėlių kiaulių riebalų sriubos ir vieno dubenėlio sulipusių ryžių, tarp kalinių dažnai kyla konfliktų, pranešama apie kankinimus.

Laose ir kitose Pietų Azijos valstybėse už daugiau nei pusės kilogramo heroino gabenimą baudžiama mirties bausme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius