-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 13

Nesėkmės Ukrainoje pakerta V.Putino „kieto vyruko“ įvaizdį – ko jis griebsis?

Šį savaitgalį Ukrainos pajėgų suduoti smūgiai Rusijos kariuomenei prezidentui Vladimirui Putinui kelia naują politinį iššūkį: tirpsta jo kompetencijos ir galios įvaizdis, kurį jis kruopščiai kūrė du dešimtmečius.
Ukrainos kariai išlaisvintoje Hoptivkoje
Ukrainos kariai išlaisvintoje Hoptivkoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sekmadienį Rusijos kariuomenė toliau traukėsi iš pozicijų šiaurės rytų Ukrainoje, kurias prieš tai laikė užėmusi keletą mėnesių.

Valstybinės televizijos naujienų reportažuose apie atsitraukimą buvo kalbama kaip apie kruopščiai suplanuotą „persigrupavimo operaciją“, taip pat buvo giriamas Rusijos kariuomenės didvyriškumas ir profesionalumas.

Tačiau toks teigiamas pranešimų tonas mažai tepadėjo numaldyti karo šalininkų pyktį dėl atsitraukimo ir to, kaip Kremlius jį vykdo ir traktuoja.

Ir jis vargu ar užmaskuoja, kokioje keblioje padėtyje dabar atsidūrė V.Putinas, vadovaujantis jau šešis mėnesius trunkančiam karui su vis stiprėjančiu priešu bei Rusijos gyventojai, kurie, atrodo, nėra pasirengę aukoms, kurių gali atnešti vis labiau įsisiūbuojantis konfliktas.

„Jėga yra vienintelis V.Putino legitimumo ramstis, – interviu telefonu sakė buvęs V.Putino kalbų rašytojas, dabar Izraelyje gyvenantis politikos konsultantas Abasas Galiamovas. – Ir tokioje situacijoje, kurioje paaiškėja, kad jis neturi jėgos, jo legitimumas ims smukti nulio link.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius